Δίκη Χρυσής Αυγής - Αιγύπτιος ψαράς: «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» - iefimerida.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής - Αιγύπτιος ψαράς: «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τιμωρία όσων συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του στο Πέραμα ζήτησε από το δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε χαμηλούς τόνους ο Αιγύπτιος ψαράς σημείωσε ότι ποτέ δεν θα δεχόταν λεφτά για να κλείσει το στόμα του λέγοντας:

«Ζητάω μόνο το δίκιο.....
«Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ...Είπαν , στον Άχμετ, να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα»
, επανέλαβε ο μάρτυρας αναφερόμενος σε περιστατικό που όπως κατέθεσε, συνέβη ενώ νοσηλευόταν μετά την επίθεση.

Πρόεδρος: Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι;
Μάρτυρας: Δεν μου είπε, ο Άχμετ, τι ακριβώς έγινε. Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε... Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επίθεση ο μάρτυρας επανέλαβε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο θάνατος.. «Αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει...», προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν «να σκοτώσουν ανθρώπους. Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω...». Μιλώντας δε για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.

Το αίτημα και η αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων
Την ίδια ώρα στο εδώλιο των κατηγορούμενων τα πρόσωπα όλο και λιγοστεύουν με την υπεράσπιση να κάνει αίτημα στο δικαστήριο για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες , στην διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα.

«Πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων» τόνισε συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση τονίζοντας απευθυνόμενη στο δικαστήριο. «Να καλέσει το δικαστήριο σας και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ή άσχετα πρόσωπα που θα αναμιχθούν με τους συγκεκριμένους. Αυτό θα συμβάλει στη διακρίβωση της αλήθειας
Αν καθίσουν στο εδώλιο μόνοι τους είναι βέβαιο πως θα πουν ότι τους αναγνωρίζουν».
Μάλιστα, η συνήγορος άφησε αιχμές και για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της ανάκρισης καθώς, όπως είπε, οι αναγνωρίσεις προσώπων έγιναν μετά τις απολογίες.
Η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας , μάλιστα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι , από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ.
Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή είπε πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης υπογραμμίζοντας , ωστόσο , πως δεν υπάρχει πρόθεση να «υφαρπάξει την αναγνώριση κάποιου που δεν είναι ένοχος» .

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Αυγή δίκη ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΨΑΡΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ