Τσιγκούνηδες και γεναιόδωροι λαοί στα Χριστουγεννιάτικα ψώνια [διάγραμμα] - iefimerida.gr

Τσιγκούνηδες και γεναιόδωροι λαοί στα Χριστουγεννιάτικα ψώνια [διάγραμμα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιο είναι οι πιο γενναιόδωροι λαοί όσον αφορά τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια και δώρα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ένα διαφωτιστικό διάγραμμα του Economist.

To παρακάτω διάγραμμα δείχνει τη συσχέτιση που, όπως φαίνεται, υπάρχει ανάμεσα στα Χριστουγεννιάτικα έξοδα (κυρίως δώρα κλπ) και τον πλούτο κάθε χώρας (εκφρασμένο σε αγοραστική δύναμη ή μέρισμα κάθε κατοίκου στο ΑΕΠ).

Κάθε κουκίδα αντιπροσωπεύει μια χώρα. Όσο πιο δεξιά και χαμηλά βρίσκεται η κουκίδα στο διάγραμμα τόσο περισσότερα ξοδεύουν οι κάτοικοί της σε σχέση με την αγοραστική τους δύναμη. Όσο πιο πάνω και αριστερά βρίσκεται μια κουκίδα τόσο περισσότερη αγοραστική δύναμη έχουν οι πολίτες τους και τόσο λιγότερα ξοδεύουν.

Αυτό που φαίνεται από το διάγραμμα είναι ότι οι Έλληνες, που έχουν εισόδημα περίπου όσο και οι Σλοβάκοι, οι Πολωνοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί θα ξοδέψουν φέτος λιγότερα από όλους αυτούς. Για την ακρίβεια, οι έλληνες καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν φέτος όσα και οι Ουκρανοί που έχουν το ένα τρίτο της αγοραστικής μας δύναμης.

Πρωταθλητές στην τσιγκουνιά βγαίνουν με διαφορά οι Ολλανδοί, που έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των Γερμανών, των Φινλανδών, των Γάλλων και των Βρετανών, αλλά θα ξοδέψουν τα μισά από αυτούς.

Από την άλλη, οι πιο ανοιχτοχέρηδες είναι οι Λουξεμβούργιοι οι οποίοι αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα από κάθε άλλον. Έχουν όμως και το μεγαλύτερο κατά μέσο όσο εισόδημα, πάνω από 80.000 ευρώ ο καθένας...

Τσιγκούνηδες και γεναιόδωροι λαοί στα Χριστουγεννιάτικα ψώνια [διάγραμμα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ