Πώς ντύνονται οι γυναίκες -Οι άντρες αποφάσιζαν, από την αρχαιότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς ντύνονται οι γυναίκες -Οι άντρες αποφάσιζαν, από την αρχαιότητα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε για να βγούμε από το σπίτι είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Αν θέλω να φορέσω ένα εντελώς see through φόρεμα και να περπατήσω στους δρόμους της πόλης, μπορώ να το κάνω. Το ίδιο και αν επιλέξω να βάλω ένα μακρύ φόρεμα κλειστό από πάνω μέχρι κάτω και να καλύψω το κεφάλι μου με μαντήλα.

Μπορώ, όμως; Μπορούν, πραγματικά, οι γυναίκες να φορέσουν ό,τι επιθυμούν, χωρίς κάποιος να τους το απαγορεύει;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά...

Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία, θα δούμε πως οι γυναίκες υπόκεινται σε διάφορους κανόνες, που τους υπαγορεύουν τι να βάλουν. Για να το θέσουμε όπως είναι, οι άνδρες έλεγαν στις γυναίκες τι να φορέσουν με την πρακτική να συνεχίζεται μέσα στους αιώνες.

Από την απαγόρευση του μπουρκίνι στη νότια Γαλλία μέχρι τις ειδήσεις πως οι Ιρανές αναγκάζονται να κόψουν τα μαλλιά τους, αν θέλουν να φύγουν από το σπίτι χωρίς μαντίλα, η κοινωνία φαίνεται πως έχει εμμονή να καλύπτει τις γυναίκες.

Αν θέλετε να μάθετε πώς οι άντρες αποφάσιζαν από την αρχαιότητα το τί θα βάλουν οι γυναίκες, μπείτε στο BOVARY.GR, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες Ενδυμασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ