Η πρώτη ομοφυλόφιλη υποψήφια στα Μις Αμέρικα -Στέλνει μήνυμα διαφορετικότητας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πρώτη ομοφυλόφιλη υποψήφια στα Μις Αμέρικα -Στέλνει μήνυμα διαφορετικότητας [εικόνες]

Φωτογραφία: Instagram @missamerica.mo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τίτλο της Μις Αμέρικα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού υποψήφια, που έχει δηλώσει ανοικτά πως είναι ομοφυλόφιλη.

Η Μις Μισούρι Ειριν Οφλάχερτι δηλώνει περήφανη για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις και σκοπεύει να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ κατά τη διάρκεια του αποψινού διαγωνισμού.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Miss Missouri (@missamerica.mo) στις Αύγ 30, 2016, 3:15μμ PDT

«Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την προβολή των προβλημάτων μας», δήλωσε η 23χρονη.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίρνω μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, δηλώνοντας ανοιχτά το ποια είμαι και να είμαι περήφανη που ανήκω στη ΛΟΑΤ κοινότητα», τόνισε.

Σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο της Μις Αμέρικα, η Ειριν θα ασχοληθεί με την πρόληψη των αυτοκτονιών, που είναι δυσανάλογα περισσότερες για τους ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ νέους.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Miss Missouri (@missamerica.mo) στις Σεπ 5, 2016, 4:23μμ PDT

Οταν δεν διαγωνίζεται η Οφλάχερτι προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την πρόληψη των αυτοκτονιών στη ΛΟΑΤ κοινότητα, ενώ έχει και ένα κατάστημα με ρούχα.

Οπως σημειώνει το Reuters, η υποψήφια Μις Αμερική θέλει να αφιερωθεί στην πρόληψη κατά των αυτοκτονιών στους ομοφυλόφιλους νέους όχι μόνο γιατί η ίδια είναι λεσβία, αλλά κι επειδή ένας στενός της φίλος αυτοκτόνησε όταν ήταν 13 χρόνων.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν ενδείξεις για αυτό που σκόπευε να κάνει ο φίλος μου. Γι’ αυτό κι έβαλα στόχο να εκπαιδευτώ ώστε να διακρίνω αυτά τα σημάδια που μπορούν να δείχνουν ότι ένα άτομα σκοπεύει να αυτοκτονήσει και να κάνω ό,τι μπορώ για να το εμποδίσω», επισήμανε.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Miss Missouri (@missamerica.mo) στις Σεπ 3, 2016, 2:08μμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Miss Missouri (@missamerica.mo) στις Αύγ 31, 2016, 5:21μμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μις Αμέρικα Μις Μισούρι ομοφυλοφιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ