Πέθανε το κορίτσι της Times Square -Της θρυλικής φωτογραφίας με το φιλί [εικόνα] - iefimerida.gr

Πέθανε το κορίτσι της Times Square -Της θρυλικής φωτογραφίας με το φιλί [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γκρέτα Φρίντμαν, που έγινε διάσημη ως το κορίτσι που φιλούσε ένας ναύτης στην Times Sqaure της Νέας Υόρκης, πέθανε στα 92 της χρόνια.

Η Φρίντμαν ήταν «πρωταγωνίστρια» της θρυλικής φωτογραφίας, που έγινε σύμβολο της λήξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος της, Τζόσουα Φρίντμαν, ανέφερε στο NBC ότι η μητέρα του πέθανε στη Βιρτζίνια, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας.

Η τότε βοηθός οδοντιάτρου, ήταν η γυναίκα σε μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του 20ου αιώνα, τη στιγμή που οι Αμερικανοί έμαθαν την παράδοση της Ιαπωνίας, στις 14 Αυγούστου του 1945. Ο φωτογράφος Αλφρεντ Αισεντάεντ κατέγραψε τη σκηνή που ένας ναύτης με στολή, φίλησε την Φρίντμαν, έχοντας τυλίξει τα χέρια του γύρω της, τη στιγμή που ο κόσμος είχε βγει στην Times Square.

«Δεν τον είδα να πλησιάζει και πριν το καταλάβω, βρέθηκα σφιχτά αγκαλιασμένη», είχε πει η Φρίντμαν στο CBS το 2012. Μετά από το φιλί, εκείνη και ο ναύτης- ο Τζορτζ Μεντόνσα- ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Η φωτογραφία του Αισεντάεντ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Life μία εβδομάδα αργότερα. Οπως είχε εξηγήσει σε βιβλίο του ο ίδιος, αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον για να τραβήξει τη φωτογραφία ήταν η αντίθεση της μαύρης στολής του ναύτη, με τα λευκά που φορούσε η Φρίντμαν.

Οι δύο τους κατονομάστηκαν το 1980, όταν το Life ζήτησε από το άγνωστο έως τότε ζευγάρι να εμφανιστεί. Ο Μεντόνσα δήλωσε στο CBS ότι ο ίδιος και η μελλοντική τότε σύζυγός του πανηγύριζαν το τέλος του πολέμου, όταν εκείνος άρχισε να φιλά γυναίκες στο δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Times square φιλί Γκρέτα Φρίντμαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ