Φούχτελ: «Αν αποτύχω, θα είμαι ο τελευταίος Όθωνας» - iefimerida.gr

Φούχτελ: «Αν αποτύχω, θα είμαι ο τελευταίος Όθωνας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Γερμανικής Σχολής της Θεσσαλονίκης είχε τη Δευτέρα ο γερμανός υφυπουργός Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ στο Βερολίνο.

Οι έλληνες μαθητές της Γερμανικής Σχολής άκουσαν με υπομονή τον άνθρωπο στον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ έχει αναθέσει την ανάπτυξη των σχέσεων Γερμανίας-Ελλάδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, να τους εξηγεί το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για την επόμενη διετία. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και την... αδελφοποίηση ελληνικών και γερμανικών πόλεων.

Ο Φούχτελ ξεκίνησε την ομιλία του με χαιρετισμό στα ελληνικά: «Το όνομά μου είναι Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ. Είμαι πολιτικός. Τι κάνετε;» είπε στα παιδιά τα οποία άκουσαν τον 59χρονο πολιτικό να τους απαριθμεί τις προθέσεις του για βαθύτερη προσεγγιση των δύο λαών. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του κ. Φούχτελ είναι κάπως παλαιομοδίτικο. Σύμφωνα με όσα είπε μια από τις προτεραιότητές του θα είναι η αποστολή γερμανικών... μουσικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και τις ελληνικές συζύγους γερμανών πολιτικών, πράγμα που από πολλούς θεωρείται αναχρονιστικό.

Ο ίδιος ο γερμανός πολιτικός δείχνει να καταλαβαίνει την κριτική που του ασκείται από τα ελληνικά ΜΜΕ που τον παρομοιάζουν με «τοποτηρητή» της Μέρκελ στην Ελλάδα. Γι' αυτό, όπως γράφει σήμερα το «ΒΗΜΑ», φέρεται να είπε πριν από λίγες μέρες σε συνομιλητές του ότι αν αποτύχει η αποστολή του, τότε θα είναι «ο τελευταίος Όθωνας»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ