Καταγγελία Χουντή: Εχασε η Ελλάδα 6 δισ. λόγω δημοψηφίσματος - iefimerida.gr

Καταγγελία Χουντή: Εχασε η Ελλάδα 6 δισ. λόγω δημοψηφίσματος

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια καταγγελία βόμβα έκανε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Οπως υποστηρίζει η χώρα απώλεσε ποσό ύψους περίπου έξι δισ. ευρώ από το δημοψήφισμα και τη συμφωνία του Μαΐου στο Eurogroup.

«Το τεράστιο αυτό ποσό, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

Για την καταγγελία του αυτή επικαλείται απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτησή του με την οποία του τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χουντής, η απάντηση του κ. Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για τρία ολόκληρα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα στερείται κερδών που ανέρχονται περί τα έξι δισ. ευρώ.

Οπως λέει το τεράστιο αυτό ποσό χάθηκε για την χώρα μας και δεν θα δοθεί ποτέ.

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι απέκρυψε από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και πως ηθελημένα άφησε να αιωρείται η εντύπωση ότι τα χρήματα «θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Χουντής Πιερ Μοσκοβισί Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ