Η Honda βιάζεται και παρουσιάζει το νέο Civic στο Παρίσι [εικόνες]

Ο αρχικός προγραμματισμός της Honda προέβλεπε πως η καινούργια και 10η κατά σειρά γενιά του Civic θα παρουσιαζόταν την ερχόμενη άνοιξη στην έκθεση της Γενεύης.

Φαίνεται όμως πως οι Ιάπωνες βιάζονται και έτσι το νέο Civic θα δώσει το παρόν σε λίγες ημέρες στην έκθεση στο Παρίσι. Μάλιστα μαζί με την ευρωπαϊκή εκδοχή του hatchback θα παρουσιαστεί και το τετράθυρο που από ότι φαίνεται επιστρέφει στη Γηραιά Ήπειρο.

Σε γενικές γραμμές οι βασικές γραμμές του αμαξώματος έχουν διατηρηθεί αλλά ταυτόχρονα και εκσυγχρονιστεί, με ένα λιγότερο κάθετο πίσω μέρος και μια πιο έντονη κλίση της οροφής. Παράλληλα το νέο Civic θα είναι και μεγαλύτερο, μιας και το μήκος του θα είναι αυξημένο κατά 130 χιλιοστά και το πλάτος του κατά 30. Αντίθετα το μικρότερο κατά 2 εκατοστά ύψος του εξασφαλίζει μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα αποτελείται από τους δύο νέους turbo της Honda, τον 3κύλινδρο των 1.000 κυβικών και των 130 ίππων και τον τετρακύλινδρο 1.500 με τους 170. Στους diesel η ανανεωμένη εκδοχή του πολύ καλού 1.6 i-DTEC θα ξεπεράσει τους 120 ίππους που φτάνει τώρα, ενώ ενδιαφέρον είναι πως η επόμενη γενιά του κορυφαίου Civic Type-R εξελίσσεται ήδη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Honda Civic

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ