Ρέγκλινγκ: Δεν έχει γίνει συζήτηση για διάσωση των ιταλικών τραπεζών μέσω του ESM - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Δεν έχει γίνει συζήτηση για διάσωση των ιταλικών τραπεζών μέσω του ESM

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης δεν έχει συζητήσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στις ιταλικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM απορρίπτοντας δημοσιεύματα ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει εξετάσει μια τέτοια κίνηση προκειμένου να στηρίξει τον προβληματικό τραπεζικό τομέα της χώρας δήλωσε «ο ESM έχει ένα διαθέσιμο εργαλείο για να διοχετεύει κεφάλαια στις τράπεζες». Σε δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη τύπου στη Μπρατισλάβα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αποσαφήνισε ότι « δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τη χρήση αυτού του εργαλείου. Δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό. Θα απαιτούσε την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των διοικητών», πρόσθεσε.

Αλλαγές στη Monte dei Paschi di Siena

Στο μεταξύ η προβληματική ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena αναμένεται να διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο το αργότερο έως την Τρίτη, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.

Η πηγή δήλωσε ότι η τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο διευθύνων σύμβουλος Φαμπρίτσιο Βιόλα συμφώνησε να αποχωρήσει, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση του συμβουλίου της για το διορισμό του νέου επικεφαλής της, ακόμα και την Κυριακή. Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η τράπεζα ίσως χρειαστεί μια ή δύο ακόμα ημέρες για να εγκριθεί ανεπίσημα ο νέος επικεφαλής της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, επικρατέστερος διάδοχος του Βιόλα είναι ο Μάρκο Μορέλλι, επικεφαλής της Bank of America Merrill Lynch στην Ιταλία. Η Monte dei Paschi αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM ιταλικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ