Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν», κατέθεσε ο Αιγύπτιος ψαράς - iefimerida.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν», κατέθεσε ο Αιγύπτιος ψαράς

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, στο Πέραμα.

Με την κατάθεση του, ο Αιγύπτιος ψαράς άνοιξε την αυλαία της δεύτερης δικογραφίας των επιθέσεων στελεχών της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες, περιγράφοντας την επίθεση μαυροφορεμένων ανδρών, ενώ κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας που τον φιλοξενούσε.

"Δυο - τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα άτομα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασε τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια ..." .
Συμφωνά με τον μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε με τη βοήθεια μεταφράστριας, η επίθεση έγινε από μέλη της Χρυσής Αυγής με στόχο και σχέδιο. Ωστόσο όπως είπε δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποιοι του επιτέθηκαν, υποστήριξε όμως ότι όλα έγιναν με σχέδιο...

"Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν" είπε συμπληρώνοντας "έφυγαν όταν νόμιζαν ότι με σκότωσαν. Αν ήξεραν πως είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν..." είπε τονίζοντας πως αποχώρησαν από την ταράτσα του σπιτιού όταν κάποιο μέλος της ομάδας φώναξε " πάμε".

"Φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω στο δρόμο. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο" είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην ζωή του σήμερα.

"Ήρθα στην Ελλάδα από την Αίγυπτο πριν από περίπου 5 χρόνια μαζί με άλλους συμπατριώτες μου. Ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω για να ταΐσω τα παιδιά μου. Έχω μεγάλη οικογένεια και είναι δική μου ευθύνη να τους ταΐζω. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει. Μητέρα, αδέλφια και πέντε παιδιά είναι στην Αίγυπτο. Εγώ ήρθα σε δω για να βρω καλύτερη ζωή και να ταΐσω τα παιδιά μου και μου συνέβη αυτό", είπε .

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε στο σπίτι της οικογένειας του Άχμετ στο οποίο δέχτηκε και την επίθεση. Ενώπιον του δικαστηρίου περιέγραψε πως ξύπνησε από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

"Ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κοιμόμουν στην ταράτσα . Εκεί κοιμόμουν τις τελευταίες 10 ημέρες. Ήμουν σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα , είχα την κουβέρτα επάνω μου , με χτύπησαν δυο - τρεις φορές... Είχα κοιμηθεί περίπου στις 11.30 το βράδυ και δεν μπορώ να πω ακριβώς την ώρα που δέχτηκα την επίθεση γιατί κοιμόμουν.

Χτύπησα στο γόνατο 2-3 φορές ... Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπο μου και είδα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα . Σε μια άκρη είδα τέσσερα άτομα να με χτυπάνε και ακόμη 15-17 άτομα πάνω στην ταράτσα. Δυο - τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασαν τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια ..."

Όπως είπε, νοσηλεύτηκε 17 ημέρες, νόμιζε ότι ήταν πεθαμένος, αλλά ήθελε και πάλευε να ζήσει.

Μάρτυρας: Ξύπνησα από τα χτυπήματα που δέχτηκα.
Πρόεδρος: Θυμάστε να περιγράψετε τα άτομα που σας επιτέθηκαν ;
Μάρτυρας: Όλοι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Μόνο ο Άχμετ μπορεί να ξέρει πως ακριβώς ήταν γιατί όταν έσπασαν την πόρτα τους είδε από το παράθυρο.
Βγήκα από το νοσοκομείο και έτρωγα 33 ημέρες με καλαμάκι αφού τα δόντια μου είχαν σίδερα...

"Ήμουν χτυπημένος παντού, σε όλο το κεφάλι. Ακόμη και τώρα υπάρχουν στιγμές που δεν καταλαβαίνω πράγματα, το μυαλό μου φεύγει . Δεν έχω υγεία για να δουλέψω από τότε. Πάω την μια ημέρα για δουλειά και την επόμενη φεύγω. Στην Αίγυπτο πούλησα ένα οικόπεδο για να ζήσει η οικογένειά μου" είπε συμπληρώνοντας " Δέχτηκα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και την κοιλιά 20 - 50 . Δεν θυμάμαι, με χτύπησαν πολύ ήμουν σαν ναρκωμένος από τα χτυπήματα".

"Σήμερα φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω"

Σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας επανέλαβε πως δεν είχε διάφορες με κανέναν.

"Μετά έμαθα πως είχαν απειλήσει τον Άχμετ νωρίτερα. Τους είχαν πει "θα σας σκοτώσουμε απόψε" γιατί είχαν πρόβλημα με όλους του αλλοδαπούς και συγκεκριμένα με τους Αιγύπτιους"

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;
Μάρτυρας: Επειδή είναι ξένο . Αυτοί που χτυπάνε τους ξένους είναι η Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν τους ήξερα τότε αλλά ο Αλχμετ και οι άλλοι μου το είπαν.

Σήμερα, φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ