Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μαριέττας Γιαννάκου, μετά το έμφραγμα

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση της, μετά την περιπέτεια της υγείας της, έκανε χθες η Μαριέττα Γιαννάκου, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Konrad Adenauer στο ΕΒΕΑ.

Η πρώην υπουργός νοσηλευόταν από τις 28 Μαΐου στον Ερυθρό Σταυρό με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εδώ, στο ΕΒΕΑ, κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η κ. Γιαννάκου είχε παραμείνει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Η ασθενής μετά την αγγειοπλαστική εισήχθη στη ΜΕΘ κυρίως για την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος που ήταν πολύ επιβαρυμένο – και λόγω του καρδιακού επεισοδίου και λόγου του χρόνιου πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, κατόρθωσε να αναρρώσει και από αυτό το πρόβλημα και συγκλόνισε μιλώντας για την μονάκριβη κόρη της, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο:

«Αισθάνθηκα μια δύσπνοια πάρα πολύ έντονη στο σπίτι και ζήτησα να με μεταφέρουν με το 166. Πήγα στον Ερυθρό Σταυρό κι εκεί διαπιστώθηκε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί έκαναν αγγειοπλαστική για να το αντιμετωπίσουν. Πέρασα έναν μήνα περίπου στην Εντατική και εν συνεχεία πήγα σε κανονικό δωμάτιο. Τώρα είμαι καλά. Ξέρετε αυτά συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους», σημείωσε η Μαριέττα Γιαννάκου και συνέχισε:

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Με ανησυχεί ότι θα αφήσω μόνη την κόρη μου. Βεβαίως, έχει και τον μπαμπά της, με τον οποίο είμαστε διαζευγμένοι, βεβαίως υπάρχει και η αδελφή μου, αλλά θέλω να ζήσω για να τη στηρίξω».

Η κυρία Γιαννάκου είχε αντιμετωπίσει άλλη μια μεγάλη περιπέτεια υγείας πριν από οκτώ χρόνια καθώς είχε υποστεί και πάλι έμφραγμα ενώ είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της λόγω επιπλοκών του σακχαρώδου διαβήτη από τον οποίο έπασχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ