Γοήτευσε ο Μπελμοντό στη Βενετία: Δεν σκέφτομαι το παρελθόν -Κοιτάω μπροστά - iefimerida.gr

Γοήτευσε ο Μπελμοντό στη Βενετία: Δεν σκέφτομαι το παρελθόν -Κοιτάω μπροστά

φωτογραφίες: labiennale.org
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γοητευτικός με κοστούμι, κόκκινη γραβάτα και πολλά δαχτυλίδια ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό έφτασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας για να παραλάβει το τιμητικό του βραβείο.

«Δεν σκέφτομαι ποτέ το παρελθόν μου. Κοιτάω μπροστά, μπροστά, μπροστά» τόνισε ο «άσχημος γόης», όπως έχει επικρατήσει, του γαλλικού κινηματογράφου. Οι δηλώσεις του Ζαν-Πολ Μπελμοντό έγιναν κατά την άφιξή του στη Μόστρα, όπου τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του.

Ο Γάλλος ηθοποιός, σωματικά καταβεβλημένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001, πάντα γελαστός και ιδιαίτερα κομψός, έφτασε στη Βενετία συνοδεία δύο ανδρών που τον στήριζαν. Λαχανιασμένος από την προσπάθεια, δήλωσε «πολύ ευτυχής που βρίσκεται στη Βενετία» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη απονομή του βραβείου του.

Γοήτευσε ο Μπελμοντό στη Βενετία: Δεν σκέφτομαι το παρελθόν -Κοιτάω μπροστά | iefimerida.gr 0

«Όταν ήμουν νέος, ήρθα στη Ρώμη και έψαχνα την Τσινετσιτά (τα ιταλικά κινηματογραφικά στούντιο). Επέστρεψα στο Παρίσι και με πήρε τηλέφωνο ο Βιτόριο Ντε Σίκα για να μου πει ότι γύριζε μια ταινία με τη Σοφία Λόρεν και αυτή η ταινία είχε τον τίτλο 'Η ατιμασμένη'», αφηγήθηκε, αναπολώντας την πρώτη ταινία που γύρισε στην Ιταλία. Συνεχίζοντας, τόνισε: «Έχω έρθει πολλές φορές στη Βενετία. Ήρθα το 1960 και επέστρεφα συχνά. Αυτό που μου άρεσε ήταν που πέταξα πάνω από τη Βενετία κρεμασμένος από ένα ελικόπτερο, στα γυρίσματα της ταινίας "Ο μάγκας με τα χίλια πρόσωπα"», είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ