Ταϊγανίδης: Θέλω να κατακτήσω το 11ο μετάλλιό μου - iefimerida.gr

Ταϊγανίδης: Θέλω να κατακτήσω το 11ο μετάλλιό μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Χαράλαμπος Ταϊγανίδης εξέφρασε την επιθυμία του να κερδίσει ακόμα ένα μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για ένα ακόμα μετάλλιο. Πρώτα ο θεός και να μας έχει καλά. Ήδη μετράμε 1 χρυσό και ένα χάλκινο στο στίβο. Με το καλό όταν θα έρθει η δική μας η ώρα μας να φέρουμε κι εμείς ένα μετάλλιο από την κολύμβηση», είπε αρχικά.

Για την αθλήτρια που έπεσε στην τελετή έναρξη: «Όλος ο κόσμος εκεί προσπαθεί να περάσει αυτό το μήνυμα. Ότι στα δύσκολα όταν θα πέσουμε μπορούμε να σηκωθούμε. Έδωσε το μήνυμα ότι ακόμα και στα δύσκολα μπορούμε να συνεχίσουμε».

Για το πώς ξεκίνησε τον αθλητισμό: «Φοβόμουν το νερό. Όταν ήμουν 4-5 χρονών όταν πηγαίναμε οικογενειακώς για μπάνιο. Ξεκίνησα κολύμβηση για να μη φοβάμαι το νερό. Μου άρεσε παρά πολύ. Ήμουν κάλος. Με πίεσαν οι γονείς μου γιατί έβλεπαν ότι ήμουν κάλος. Είχα καλούς δασκάλους και προπονητές. Και ξεκίνησαν οι διακρίσεις , όταν το νερό μπαίνει στο αυλάκι το αφήνεις να κυλήσει».

Για το τι περιμένει στον τελικό και τον στόχο του σε αυτούς τους αγώνες: «Θα αγωνιστώ στις 14 και στις 17 του μηνός, που γιορτάζουμε του Σταυρού και της Αγίας Σοφίας. Εκτός από όλους τους Έλληνες έχουμε στο πλευρό μας και τους Αγιους. Να είμαστε καλά διότι έχω κάνει μια καλή και δύσκολη προετοιμασία. Δεν μου αρέσει να λέω πράγματα πριν κολυμπήσω. Πρώτα ο Θεός να μας έχει καλά. Είμαι σε καλή μέρα και ελπίζω να φέρω το 11ο προσωπικό μετάλλιο για την Ελλάδα».

Για τις συνθήκες στο Ρίο: «Υπάρχουνε κάποια προβλήματα όμως οι προπονήσεις γίνονται κανονικά. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε τους αγώνες μας. Άμα κοιτάξουμε τα προβλήματα και τι μας ενοχλεί δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που ήρθαμε δηλαδή να κερδίσουμε. Είναι όλα τέλεια ως προς τη προσβασιμότητα. Τα προβληματάκια που υπάρχουν εδώ στο Ρίο δεν τα κοιτάμε και δεν μας απασχολούν διότι μετά θα χάσουμε το στόχο μας. Δεν κοιτάζουμε το δέντρο για να μη χάσουμε το δάσος».

Για το που κάνει προπόνηση: «Προπονούμαι στο ποσειδώνιο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη. Το κολυμβητήριο είναι καλό. Για μένα σημασία δεν έχει που κάνεις προπόνηση αλλά να κάνεις προπόνηση. Υπάρχουν τα βασικά, το νερό οι διαδρομές και η θέληση. Μπορούν να γίνουν βελτιώσεις αλλά δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτές. Αν υπήρχαν καλύτερες συνθήκες θα ήταν πιο ευνοϊκά τα πράγματα αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Φτάνει να υπάρχουν αξιοπρεπείς χοροί για προπόνηση».

Για την παρουσία του στο Ρίο: «Σημαίνει πολλά η παρουσία μας στου αγώνες. Το συναίσθημα που βιώνουμε είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγράφει. Πολύ μεγάλα συναισθήματα, απερίγραπτα. Αισθάνεσαι σε όλο το κορμί σου ένα ρίγος, ένα μούδιασμα. Το να ανεβαίνεις στο πρώτο σκαλί του βάθρου, και να βιώνει το ελληνικό στοιχεία ακούγοντας τον εθνικό ύμνο στους αγώνες είναι απερίγραπτο. Το να ανεβαίνεις στο οποιοδήποτε βάθρο είναι καταπληκτικό. Δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα».

Σε ποια κατηγορία αγωνίζεται: «Άλλαξα κατηγορία μετά από εξετάσεις, από s13 είμαι κατηγορία s12, αλλα δεν αλλάζει τίποτα για μένα».

Για τους αντίπαλους: «Όλα τα μαθαίνουμε αλλά κοιτάμε τη δική μας επίδοση κ να ήμαστε εμείς πρώτα καλά. Μαθαίνουμε όλους τους χρόνους. Έχω την τρίτη καλύτερη επίδοση με 20 κλάσματα διαφορά από τον πρώτο. Όλοι όσοι είναι στον τελικό δικαιούνται ένα μετάλλιο, το θέμα είναι ποιος θα είναι σε καλύτερη μέρα και ποιος θα είναι ο τυχερός. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς σε καλύτερη μέρα από τους άλλους και να φέρουμε εις πέρας τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το μετάλλιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε χαρούμενους τους Έλληνες και την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ