Καταθέτει στον στον οικονομικό εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ - iefimerida.gr

Καταθέτει στον στον οικονομικό εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ανανεώθηκε το «ραντεβού» του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Γεωργίου, έχει κληθεί να να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Η έρευνα αποσκοπεί στο να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελιες περί διόγκωσης του ελλείμματος, καθώς και εάν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα, εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Έπειτα οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν αν στοιχειοθετείται σε βάρος του ποινικό αδίκημα ή αν δεν προκύπτουν ενδείξεις για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων, οπότε σε αυτή την περίπτωση η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ