Βενιζέλος: «Δεν θα αναλάβω το βάρος νέων μέτρων» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Δεν θα αναλάβω το βάρος νέων μέτρων»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι από τους δυσκολότερους των τελευταίων ετών δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όπως είπε εάν επιτευχθεί θα μας οδηγήσει στην εποχή των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως «Πρέπει συναινετικά και ενωμένοι να προσεγγίσουμε την αλήθεια, διότι τα περισσότερα από όσα ακούγονται είναι ατεκμηρίωτα και αναληθή. Όλο αυτό το κλίμα ανακρίβειας αποπροσανατολίζει και οδηγεί την κοινωνία σε αντίδραση».

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «η εποχή των πρωτογενών πλεονασμάτων θα έρθει μόλις όλα εναρμονιστούν και πάνε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που μας έχουν τεθεί». Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει την δυσκολία της εκτέλεσής του, διότι ειδικά το τελευταίο 3μηνο ήταν πολύ δύσκολο λόγω της κοινωνικής αλλά και της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατούσε. Η αβεβαιότητα αυτή όπως είπε ήταν «όχι μόνον ελληνική, αλλά πανευρωπαϊκή και παγκόσμια».

O κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012, ενώ κάλεσε όποιο κόμμα έχει κάποια καλύτερη πρόταση από αυτήν που ακολουθείται σήμερα, να την καταθέσει.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό κίνημα ανασυγκρότησης της χώρας προκειμένου όπως χαρακτηριστικά είπε, «Να επινοήσουμε εκ νέου την χώρα. Δικαιοσύνη, Οικονομία, Παιδεία και Δημόσια διοίκηση».

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε την χώρα», τόνισε ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες που μπορούν, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που τούς αναλογούν προς το Κράτος, και όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, να τις επαναπατρίσουν.

Δεν παρέλειψε επίσης να ανακοινώσει πως είναι θέμα ημερών η υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία, προκειμένου να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία, για να ανιχνευθούν τυχόν παρατυπίες - παρανομίες των καταθετών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το βάρος νέων μέτρων.

Παρακολουθήστε εδώ ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ