Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλό Ξεκίνημα με πολλές επιλογές ποιότητος που προμηνύουν μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική σαιζόν.

Ανάμεσα στις πρεμιέρες η αναβίωση του Μπεν Χουρ και η ιστορία του μποξέρ Ρομπέρτο Ντουράν.


Μπεν Χουρ Ιστορική Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0


Ben Hur
Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ
Παίζουν: Τζακ Χιούστον, Μόργκαν Φρίμαν, Ναζανίν Μπονιάντι, Τόμπι Κέμπελ, Γιώργος Καραμίχος, Άγελετ Ζούρερ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

Τι Συμβαίνει:
Η ταινία ΜΠΕΝ-ΧΟΥΡ αποτελεί την επική ιστορία του Ιούδα Μπεν-Χουρ (Τζακ Χιούστον), ενός πρίγκιπα που, αδίκως, κατηγορείται για προδοσία από τον υιοθετημένο του αδερφό Μεσάλα (Τόμπι Κεμπέλ), αξιωματικό του Ρωμαϊκού στρατού.
Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένειά του και τη γυναίκα που αγαπά (Ναζανίν Μπονιάντι) ο Ιούδας καταλήγει σκλάβος. Έπειτα από χρόνια στη θάλασσα, ο Ιούδας επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση, αλλά βρίσκει τη λύτρωση.
Η ταινία είναι βασισμένη στο διαχρονικό μυθιστόρημα του Λιού Ουάλας, Μπεν-Χουρ: Μια Ιστορία για το Χριστό.
Η πρώτη ταινία με τον Τσάρλτον Ίστον είχε κερδίσει ένδεκα όσκαρ και αποτελεί μέχρι και σήμερα το λήμμα της λέξης «κινηματογραφική υπερπαραγωγή».
Η σκηνή της αραμτοδρομίας είναι αξεπέραστη μέχρι και σήμερα. Ο σκηνοθέτης αφιέρωσε 12 εβδομάδες για να την ξαναγυρίσει και εμπνεύστηκε στιγμιότυπα από τους αγώνες αυτοκινήτων NASCAR και Formula 1!!
Φυσικά το ριμέικ του Μπεκμαμπέτοφ έχει να ανταγωνιστεί τον θρύλο που συνοδεύει την πρώτη ταινία και μάλλον είναι χαμένη από χέρι. Όμως οι παραγωγοί δεν το βάζουν κάτω αφού η διάσημη ιστορία εκδίκησης ανάμεσα στα δύο αδέλφια είναι πάντα ζωντανή έτοιμη να γοητεύσει νέες γενιές θεατών.

Μαζί ως την Κορυφή Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1


Hands Of Stone
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τζακούμποβιτς
Παίζουν: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζον Τορτούρο

Τι Συμβαίνει:
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μετά την συνταρακτική ενσάρκωση του θρυλικού Τζέκ ΛαΜόττα στο Οργισμένο Είδωλο που του χάρισε ένα Όσκαρ, επιστρέφει στο κινηματογραφικό ρινγκ, αυτή τη φορά όχι ως μποξέρ , αλλά ως ο Ρέι Αρσέλ, προπονητής του θρυλικού Παναμέζου μποξέρ Ρομπέρτο Ντουράν.
Ο Ντουράν που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Χέρια από Πέτρα» έκανε αίσθηση όταν κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα μπαίνοντας στο Hall of Fame των καλύτερων μποξέρ όλου του κόσμου.
Το παρατσούκλι «Χέρια από Πέτρα» το πήρε για την δριμύτητα των χτυπημάτων του και για την αντιπαλότητά του με τον επίσης θρυλικό Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ. Απέδρασε από την φτωχική του ζωή και αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του, αλλά έμεινε στην ιστορία για τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο εγκατέλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του. Σε όλους τους αγώνες, παρά τα χτυπήματα και τις δυσκολίες, ο Ντουράν και ο Αρσέλ έμειναν ενωμένοι και, τελικά, άλλαξαν ο ένας την ζωή του άλλου.
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα φεστιβάλ μποξ. Ο Ντε Νίρο μεταμφιεσμένος σε πραγματικό προπονητή δίνει ένα ακόμα μικρό δραματικό ρεσιτάλ από το αδιαμφισβητητο ταλέντο του και προσθέτει στο φιλμ την αξία που του πρέπει.
Έτσι παρασύρει και τον Έντγκαρ Ραμίρεζ στην δραματικά πειστική ενσάρκωση του παναμέζου Ντουράν. Το δίδυμο αυτό κάνει αυτή την ταινία ξεχωριστή.
Ο σκηνοθέτης Τζακούμποβιτς αδιαμφισβήτητα έχει επηρεαστεί από το Οργισμένο Είδωλο του Σκορτσέζε.
Παρ όλ αυτά καταφέρνει να αφηγηθεί γρήγορα, σωστά και με πειστικότητα την ιστορία του φτωχού μποξέρ που γίνεται ένας θρύλος του μπόξ.

Sully

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Σκηνοθεσία : Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Τομ Χανκς, Λόρα Λίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ, Άννα Γκαν

Τι Συμβαίνει:
Για μια ακόμα φορά ο Τομ Χάνκς υποδύεται στην εντέλεια ένα πραγματικό χαρακτήρα και δίνει ζωή σε μια ιστορία που θα μπορούσε να γυριστεί με τον πιο συνηθισμένο τρόπο. Θυμίζει λίγο Τζέημς Στιούαρτ άλλων εποχών...
Η ταινία διηγείται την δραματική ιστορία της ζωής του πιλότου Τσέσλι ‘Σάλι’ Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας σε όλο τον κόσμο, όταν προσγείωσε το με σταματημένους κινητήρες αεροσκάφος που πιλόταρε, πάνω στα νερά του ποταμού Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.
Το κατόρθωμα του αυτό που έγινε πριν μερικά χρόνια άφησε άφωνο τον κόσμο. Αλλά περισσότερο όλοι τον θαυμάσαμε όταν μετά το τρομερό του εγχείρημα οι κάμερες τον συνέλαβαν να πίνει τον καφέ του ήρεμα σε ένα μπαρ, λέγοντας πως δεν έκανε κάτι παραπάνω από τη δουλειά του! Απλός κι απέριττος χωρίς τυμπανοκρουσίες και άλλες τηλεοπτικές χαζομάρες.
Η ταινία δεν μένει μόνο στο σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του αεροσκάφους στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, αλλά διηγείται και τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχίσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.
Ο Ιστγουντ και ο Τοντ Κομαρνίκι δημιουργούν επιδέξια μια ένταση ξεκινώντας αντίστροφα. Η ταινία αρχίζει μετά την προσγείωση - θαύμα, όταν ο ασπρομάλλης Sully, αντιμετωπίζει μια έρευνα για την «αναγκαστική προσγείωση νερό» και βασανίζεται από εφιάλτες για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.
Σταδιακά, η ιστορία κινείται προς τα εμπρός και προς τα πίσω, μεταφέροντας μας τελικά στα γεγονότα εκείνου του πρωινού με ένα τρόπο σαν να μην ξέρουμε αν το αεροπλάνο τελικά θα βυθιστεί στα κρύα νερά του ποταμού.
Ο Ίστγουντ ξέρει από ήρωες και τελικά καταφέρνει να μας δώσει όχι μόνο το πορτραίτο ενός απλού ανθρώπου που γίνεται ήρωας αλλά και να μας κρατήσει σε ένταση ξεδιπλώνοντας όλα τα συναρπαστικά γεγονότα που τον οδήγησαν άθελά του ντε και καλά στο να γίνει ήρωας. Όπως συνήθως συμβαίνει…

Όλα όσα μάθαμε μαζί Δράμα, Βραζιλία / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3


The Violin Teacher
Σκηνοθεσία : Σέρτζιο Ματσάντο
Παίζουν: Λάζαρο Ράμος, Κάικε Τζέσους, Έλτζιο Βιέιρα, Σάντρα Κορβελόνι, Φερνάντα ντε Φρέιτας

Τι Συμβαίνει:
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Λαέρτη, ενός ταλαντούχου βιολιστή ο οποίος μετά την αποτυχία να γίνει δεκτός στην ορχήστρα Osesp αναγκάζεται να παραδίδει μαθήματα της μουσικής σε εφήβους σε ένα δημόσιο σχολείο στην Ηλιόπολη. Η πορεία του είναι γεμάτη δυσκολίες, αλλά η μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής και η φιλία που προκύπτει μεταξύ του καθηγητή και των μαθητές του ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο.

Τα Χρυσά μας Χρόνια

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4


Trois Souvenirs de Ma Jeunesse
Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσάν
Παίζουν : Ματιέ Αμαλρίκ, Λου Ρόι - Λεκολινέ, Κεντέν Ντολμέρ, Αντρέ Ντισολιέ, Ντινάρα Ντρουκάροβα

Τι Συμβαίνει:
Ο Πολ θυμάται την παιδική του ηλικία... Τα ξεσπάσματα της μητέρας του... Τον ισχυρό δεσμό που είχε με τον αδερφό του Ιβάν, ένα βίαιο παιδί... Θυμάται...Όταν ήταν δεκαέξι χρονών, τον απαρηγόρητο πατέρα του.. Εκείνο το ταξίδι στη Ρωσία... Θυμάται όταν ήταν δεκαεννιά, την αδελφή του, τα ξαδέρφια του, τους φίλους που τον πρόδωσαν... Τις σπουδές στο Παρίσι... Μα πάνω απ' όλα ο Πολ θυμάται την Έστερ. Ήταν το κέντρο του κόσμου του.
Ένα τρυφερό οδοιπορικό ενηλικίωσης που δεν περνάει απαρατήρητο.

H Πλημμύρα Δράμα, Πολωνία /1974

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5


POTOP REDIVIVUS
Σκηνοθεσία: Γιέρζι Χόφμαν
Παίζουν: Daniel Olbrychski, Malgorzata Braunek, Tadeusz Lomnicki, Kazimierz Wichniarz, Wladyslaw Hancza

Τι Συμβαίνει:
Ο Jerzy Hoffman, θεωρείται από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του πολωνικού κινηματογράφου.
Ο 'Αντζεϊ Κμίτιτς, (Ντάνιελ Ολμπρίχσκι) άγριος, ατίθασος... περικλείει στην ψυχή του όλα τα πάθη, αλλά και όλες τις αρετές του ανθρώπινου γένους.
Λύκος με μορφή ανθρώπου, ατρόμητος τυχοδιώκτης, άγριος, ατίθασος...Με ατσάλινα νεύρα, αλλά και επιπολαιότητα που αγγίζει τα όρια της τρέλας, με αισθήματα τρυφερά γι’ αυτήν που αγαπάει, και με μίσος αδυσώπητο γι’ αυτόν, που του φράζει τον δρόμο,αφού απόκτησε τιμές και δόξα στο πεδίο της μάχης, έρχεται στο εξοχικό των Μπιλέβιτς για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του μέντορα και προστάτη του: να γίνει δικαιούχος κληρονόμος του, ζητώντας το χέρι της εγγονής του Αλεξάνδρας (Ολένκα για τους δικούς της).
Ωστόσο ο οξύθυμος χαρακτήρας του Κμίτιτς και οι άξεστοι, καβγατζήδες σύντροφοί του, τον βάζουν σε μπελάδες. Για να εκδικηθεί τη δολοφονία των αξιωματικών του, που σκοτώθηκαν σε κάποια συμπλοκή με τους ντόπιους σε μία ταβέρνα, βάζει φωτιά στο γειτονικό κτήμα...Και την ίδια στιγμή πάνω από την Πολωνική αυτοκρατορία εμφανίζεται η απειλή της εισβολής του στρατού του Σουηδού βασιλιά Καρόλου Γουσταύου....
Ο νομπελίστας Πολωνός συγγραφέας Henryk Sienkiewicz, είναι δημιουργός της επικής τριλογίας, που υπήρξε η αφορμή για την ύπαρξη της τόσο σημαντικής ταινίας, που έγινε σταθμός στην ιστορία του πολωνικού κινηματογράφου.
H «Tριλογία» του δεν καταξιώθηκε απλά ως ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για το περασμένο μεγαλείο της Πολωνικής Αυτοκρατορίας, αλλά και ως ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως έργα, που σκιαγραφούν τον πολωνικό χαρακτήρα, την πολωνική νοοτροπία και κοσμοαντίληψη.

Ο Κλέψας του κλέψαντος Κωμωδία, Ιταλία / 1958

Οι ταινίες της εβδομάδας: 3D επανέκδοση του θρυλικού Μπεν Χουρ και με... ελληνική συμμετοχή! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6


I Soliti Ignoti
Σκηνοθεσία : Μάριο Μονιτσέλι
Παίζουν: Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ροζάνι Ρόρι, Κλαούντια Καρντινάλε.

Τι Συμβαίνει:
Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Κινηματογράφου! Προσοχή είπα ωραιότερες δεν είπα “πιο αστείες”. O Mάριο Μονιτσέλι συγκεντρώνοντας ένα φοβερό επιτελείο ηθοποιών, κατορθώνει να πιάσει το σφυγμό της Ιταλικής Κωμωδίας και να φτιάξει μια ταινία σταθμό που θα εμπνεύσει για πάρα πολλά χρόνια δεκάδες σκηνοθέτες και σεναριογράφους.
Η ταινία θεωρείται αριστούργημα. Είναι μια ταινία “must see”.
Η υπόθεση είναι απλή. Μια συμμορία μικρο απατεώνων θέλει να κάνει μια τέλεια ληστεία με στιλ ριφιφί. Μια σειρά από κωμικοτραγικά επεισόδια θα οδηγήσουν την ληστεία στην τέλεια καταστροφή. Ταυτόχρονα εμείς θα προλάβουμε να ρίξουμε μια ματιά στα σπλάχνα της μεταπολεμικής Ιταλίας καθώς προσπαθεί να ορθοποδήσει. Μια γλυκόπικρη κωμωδία της μεγάλης ιταλικής κινηματογραφικής σχολής, ένα μείγμα Commedia dellΆrte και νεορεαλισμού που «γέννησε» μια ολόκληρη σειρά ταινιών.
Κωμωδία ώριμη, με «το κωμικό» να γίνεται πολύ σοβαρό και με ικανότητα στην αποτύπωση ιστορικά δύσκολων χρόνων. Ταινία με δομή σύνθετη και με ίντριγκα αρθρωτή. Με πορτρέτα ολόπλευρα - όχι καρικατούρες - με ανθρώπινο και συναισθηματικό εκτόπισμα, κυρίως όμως, με φύση διπλή, ιλαροτραγική, πλούσια σε απολαυστικές σατιρικές αποχρώσεις, διάτρητες από τόνους απαρηγόρητα μελαγχολικούς.
Η ιδέα της ιστορίας ξεκίνησε - όπως ομολόγησε ο Μονιτσέλι - από το «στοίχημα» για μια αστυνομικό - γκανγκστερικού είδους παρωδία (ο σκηνοθέτης κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο νουάρ «Ριφιφί» (1955) του Ζυλ Ντασσέν), μέσα από μια παράδοξη αντίστιξη.
Ενώ όμως στο «Ριφιφί» η ληστεία εκτελείται με τρόπο αριστοτεχνικό, με ζηλευτή χειρουργική ακρίβεια, ο μαρξιστής Μονιτσέλι και οι συνεργάτες του δείχνουν μια ομάδα αχρείων, πεινασμένων φτωχοδιάβολων να επιχειρούν να επιβιώσουν με κλοπές και ληστείες πολύ μεγαλύτερες από το μπόι τους, με προδιαγεγραμμένη κατάληξη, ακριβώς γιατί είναι φτωχοί.
Η ταινία κλασική, επίκαιρη όσο ποτέ, πάνω από μισό αιώνα μετά, δε χάνει ποτέ τη φρεσκάδα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ