ΗΠΑ: Ρωσικό μαχητικό πλησίασε στα 3 μέτρα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ρωσικό μαχητικό πλησίασε στα 3 μέτρα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ/  EPA/US NAVY
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έκανε μία «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που έκανε μία συνηθισμένη περιπολία πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό μαχητικό έφτασε σε απόσταση 10 ποδιών (3,05 μέτρα) από το αμερικανικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι το περιστατικό διήρκεσε περίπου 19 λεπτά και ότι το ρωσικό Sukhoi Su-27 πλησίασε σε απόσταση μόλις 3 μέτρων περίπου το αμερικανικό P-8. «Είναι στον αέρα για περίπου 12 ώρες και υπάρχουν πολλές αλληλεπιδράσεις. Ομως, μόνο ένα από αυά τα περιστατικά χαρακτηρίστηκε από τον πιλότο ως μη ασφαλές», είπε η άλλη πηγή του Reuters.

Τώρα οι αξιωματούχοι μιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρέπει να συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων για τις πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.

Φέτος έχουν υπάρξει αρκετά ανάλογα περιστατικά μεταξύ των δύο χωρών. Τον Απρίλιο, δύο ρωσικά αεροσκάφη έκαναν εικονική επίθεση κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ