Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα - iefimerida.gr

Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικός είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ώρες την Ελλάδα, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την αγνοούμενη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.

Στην Καλαμάτα, μία 63χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα και μία 80χρονη ανασύρθηκαν νεκρές από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ και ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο και ένας 73χρονος βοσκός, ο οποίος αγνοούνταν στη Λακωνία.

Συνολικά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε επιχειρήσεις που έγιναν διασώθηκαν 24 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία.

Ερευνες για την 53χρονη στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 0

Στη Μηχανιώνα γίνονται αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που αγνοείται. Ο σύζυγός της δήλωσε ότι έχασε την επαφή μαζί της, καθώς τα ξημερώματα η ίδια του είχε τηλεφωνήσει και του είπε ότι ήταν εγκλωβισμένη στο ΙΧ της. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε σε βενζινάδικο, με ανοιχτά τα παράθυρα αλλά τα ίχνη της έχουν χαθεί.

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στην Καλαμάτα

Τις «πληγές» τους μετρούν στην Καλαμάτα. Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από δρόμους της πόλεις, πλημμύρισαν υπόγεια και προκλήθηκαν ζημιές σε οικοσυσκευές, εμπορεύματα και δρόμους από τη σφοδρή βροχόπτωση. Επίσης, λόγω της θαλασσοταραχής υπήρξαν σοβαρές καταστροφές σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό.

Εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης, με όλες τις πτήσεις να ακυρώνονται.

Στη Σπουδαστική Εστία του ΤΕΙ, εγκλωβίσθηκαν σπουδαστές, οι οποίοι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν και χρειάστηκε να γίνει απάντληση υδάτων από τον προαύλιο χώρο του κτιρίου από την πυροσβεστική.

Ακόμη, πλημμύρισε το νοσοκομείο της πόλης, πέντε σχολεία, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το Δημοτικό κτήριο στην οδό Θουκυδίδου, το κτήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» και το κλειστό γυμναστήριο Τέντα.

Στα περισσότερα χωριά του δήμου Καλαμάτας πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν οικοσκευές και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ενώ το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση σε όλο το μήκος του, εν όψει ελαιοσυγκομιδής.

Στη Θουρία, αποκόπηκε ο δρόμος Θουρίας - Πολιανής και υπήρξαν σοβαρά προβλήματα συγκοινωνίας στην 'Ανθεια και την Αιθαία, ενώ υπήρξε σοβαρό αντίστοιχο πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

Με τον δήμαρχο Καλαμάτας επικοινώνησαν τηλεφωνικά και ενημερώθηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- ο οποίος μετέβη στην πόλη- και υπουργοί της κυβέρνησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Μεσσηνίας και ο δήμος Θερμαϊκού

Μετά από τις εκτεταμένες ζημιές, οι πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Μεσσηνίας και ο δήμος Θερμαϊκού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη σύσκεψη που έγινε στην Καλαμάτα, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.

Τόσκας: Θα ληφθούν άμεσα μέτρα

Αμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος μετέβη στην Καλαμάτα μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Εγκλωβίστηκαν σε εργοστάσια και σούπερ μάρκετ

Η σφοδρή βροχόπτωση, από το βράδυ της Τρίτης, μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στην Καλαμάτα. Ανθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν. Μάλιστα, στην περιοχή Στούπα, πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν μέσα στη θάλασσα.

Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 1
Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 2



Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και στην περιοχή της Θουρίας, στους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι.

Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 3
Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 4
Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 5
Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 6









Στη Μεσσηνία, εργαζόμενοι σε εργοστάσια δίπλα στον ποταμό Πάμισο έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες, καθώς πλημμύρισαν, και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κατάφερε να τους απομακρύνει με κανό το μεσημέρι.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια 25 ατόμων, πελατών και προσωπικού, σε σούπερ μάρκετ μεταξύ Σκάλας και Βλαχιώτη στη Λακωνία, όταν πλημμύρισε η περιοχή επειδή ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Ευρώτα, καθώς απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση.

Αποκλεισμένα τρία χωριά στον Ευρώτα

Τα χωριά Ταξιάρχες, Ελος και Λεήμονα, στον κάμπο του δήμου Ευρώτα, είναι αποκλεισμένα εξαιτίας των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε καλλιέργειες.

Προβλήματα σε Ηλεία, Ηπειρο, Θεσσαλονίκη

Εντονα ήταν τα προβλήματα και σε άλλες περιοχές όμως. Το Κατάκολο επλήγη δύο φορές από ανεμοστρόβιλους χθες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη μαρίνα της περιοχής έγιναν ζημιές σε σκάφη.

Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία -Αγνοούμενη μία γυναίκα | iefimerida.gr 7

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Ηπειρο, με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τους χειμάρρους να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους, όπως και στον δήμο Θερμαϊκού. Και εκεί υπήρξαν απανωτές κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς, ενώ προβλήματα υπάρχουν τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στην υδροδότηση.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα ξημερώματα της Πέμπτης

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο. Ομως, θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με βροχές και καταιγίδες.

«Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα», είπε ο κ. Λάλος στο ΑΠΕ.

«Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI, thousandnews, newsmessinia, ilialive

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακοκαιρία Καλαμάτα αγνοούμενη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ