Οι πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει το σωματίδιο του Higgs; - iefimerida.gr

Οι πρώτες ενδείξεις ότι υπάρχει το σωματίδιο του Higgs;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας για το μεγαλύτερο επιστημονικό «κυνήγι» στην ιστορία της σύγχρονης Φυσικής καθώς αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από τους επιστήμονες στο CERN.

Οι επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πυρηνική Έρευνα, όπως λέγεται το CERN στα ελληνικά, έχουν επιδοθεί σε μια ανευ προηγουμένου εκστρατεία που κόστισε δισεκατομύρια προκειμένου να βρουν ενδείξεις για την ύπαρξη ενός υποατομικού σωματιδίου, που έχει γίνει γνωστό ως «σωμάτιο του Higgs» ή «σωματίδιο του Θεού», μια και η ύπαρξή του θα είναι στέρεη απόδειξη της βασιμότητας της σύγχρονης θεωρίας για το πως αποκτούν μάζα τα υποατομικά σωματίδια.

Στην αυριανή ανακοίνωση τους οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα στην αναζήτηση για το «ιερό δισκοπότηρο» της Φυσικής στο ευρωπαϊκό CERN. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μήνες πειραμάτων με εκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων, οι ερευνητές εντόπισαν τις πρώτες ενδείξεις που ίσως να «δείχνουν» προς την ύπαρξη του σωματιδίου. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε ένα χρόνο από τώρα τα δεδομένα θα είναι αρκετά μεν αλλά για την απόδειξη ότι τέτοιο σωματίδιο δεν υπάρχει οπότε ένα σημαντικό μέρος της θεωρίας της Φυσικής θα καταρρεύσει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ