Φιλέτο τουρλού, σε αργή βράση

Λατρεύω τα φαγητά που γίνονται με απλές συνταγές, 5 υλικά όλα κι όλα και πολλά είναι!

Υπάρχει και καλύτερο: να βάζεις όλα τα υλικά μαζί και να περιμένεις το φαγητό σου έτοιμο!

Η απλότητα κάνει καλό στο στομάχι αλλά και στον χρόνο που δαπανούμε για να ετοιμάζουμε τα πιάτα μας. Προτείνω ένα κοκκινιστό με 5 υλικά: μοσχάρι εκλεκτό, πιπεριές, κρεμμύδι, σάλτσα και μπαχαρικά. One pot.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο η black angus
  • 1-2 πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτα
  • Μπαχαρικά: 1 κουταλιά γλυκού τσίλι σε σκόνη, 1 κουταλιά κίμινο, 1 κουταλιά πάπρικα, 1 κουταλιά ρίγανη, 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά μαζί
  • Κόβετε σε λωρίδες το κρέας, τις πιπεριές και το κρεμμύδι
  • Σε μια βαριά κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά μαζί, και τη σάλτσα
  • Το αφήνετε να βράσει για 6 έως 8 ώρες σε χαμηλή φωτιά
  • Το βάζετε στη φωτιά και το ξεχνάτε. Προσοχή στη φωτιά, να είναι πραγματικά χαμηλή. Αν θέλετε λίγα υγρά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 ποτήρι νερό.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέτο μοσχάρι από κοτόπουλο ή χοιρινό ή ακόμη και στήθος γαλοπούλα. Το concept μένει το ίδιο, το ίδιο και ο χρόνος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φιλέτο πιπεριές αργή βράση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ