Η Γαλλία στέλνει πυροβόλα στο Ιράκ -Για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη - iefimerida.gr

Η Γαλλία στέλνει πυροβόλα στο Ιράκ -Για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία διέθεσε πυροβόλα στον ιρακινό στρατό ενόψει της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, η οποία παραμένει από το 2014 στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε χθες ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις ιρακινές δυνάμεις αυτό το φθινόπωρο για την κατάληψη της Μοσούλης», δήλωσε ο Λε Ντριάν κατά το κλείσιμο ενός ετήσιου αμυντικού φόρουμ στο Παρίσι.

«Αυτή τη στιγμή, πυροβόλα εγκαθίστανται κοντά στη γραμμή του μετώπου για να παράσχουν ακριβή υποστήριξη στους Ιρακινούς», πρόσθεσε.

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle επίσης ετοιμάζεται να αναπτυχθεί για την τρίτη του αποστολή εναντίον του ΙΚ από τον Ιανουάριο του 2015, υπενθύμισε ο Λε Ντριάν. Θα πλεύσει στην περιοχή για να ενισχύσει τα 12 γαλλικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τα οποία ήδη σταθμεύουν στην Ιορδανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιχειρούν από τα τέλη του 2014.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι επρόκειτο να διατεθούν πυροβόλα στον ιρακινό στρατό, καθώς και γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για τον χειρισμό τους. Η Γαλλία προσφέρει παρόμοια υποστήριξη στους κούρδους Πεσμεργκά από το καλοκαίρι του 2014.

Ο Ολάντ είχε επίσης επιβεβαιώσει την ανάπτυξη του Σαρλ ντε Γκολ στα τέλη του Σεπτεμβρίου προκειμένου να κλιμακωθούν οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών.

«Η πτώση του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους είναι πλέον θέμα χρόνου», προεξόφλησε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.
Έπειτα από μια σειρά στρατιωτικών ηττών, οι δυνάμεις του ΙΚ είναι πλέον συγκεντρωμένες στα δύο προπύργιά του, τη Μοσούλη στο Ιράκ και τη Ράκα στη Συρία. «Οι τελευταίες οδοί ανεφοδιασμού τους από την Τουρκία προοδευτικά αποκόπτονται», είπε ο Λε Ντριάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυροβόλα Ιράκ Μοσούλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ