Εφτιαξε το Airbnb για πρόσφυγες -Αιγύπτιος ο ίδιος [εικόνες] - iefimerida.gr

Εφτιαξε το Airbnb για πρόσφυγες -Αιγύπτιος ο ίδιος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας 34χρονος Αιγύπτιος που ζει στην Ουάσινγκτον, ο Amr Arafa, δημιούργησε ένα σάιτ για πρόσφυγες που βασίζεται στην ιδέα του Airbnb. Το δικό του ονομάζεται EmergencyBnb.


Ο Arafa φιλοξένησε ήδη ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων που ζουν στο Τέξας. Βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον περιμένοντας μια απάντηση της δικαιοσύνης για το καθεστώς διαμονής τους στις ΗΠΑ. Επίσης, μια γυναίκα πρόσφυγας που ήθελε να αποφύγει έναν βίαιο συγκάτοικο έμεινε στο σπίτι του για μερικές ημέρες.

Εφτιαξε το Airbnb για πρόσφυγες -Αιγύπτιος ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Κάθε φορά ο Arafa ζητάει από τους πρόσφυγες που φιλοξενεί τα επίσημα έγγραφά τους ή αστυνομικές εκθέσεις που να αποδεικνύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη για φιλοξενία.
Μετά από αυτές τις εμπειρίες του, ο Arafa συνειδητοποίησε ότι το Airbnb δεν ήταν κατάλληλο για αυτές τις περιπτώσεις. Δημιούργησε λοιπόν το EmergencyBnb, τον περασμένο Μάρτιο, θέλοντας να φέρει σε σύνδεσμο ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη με άτομα που μπορούν να διαθέσουν το σπίτι τους για μερικές ημέρες ή και εβδομάδες.

Εφτιαξε το Airbnb για πρόσφυγες -Αιγύπτιος ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Arafa βρίσκεται στις ΗΠΑ εδώ και 11 χρόνια και δεν ξεχνάει το παρελθόν του. Πήγε στην Ατλάντα για να σπουδάσει πληροφορική με 1.000 δολάρια στην τσέπη. Ενας καθηγητής του Clark Atlanta University τον φιλοξένησε στο σπίτι του για μερικές εβδομάδες ώσπου να βρει ένα δικό του σπίτι. Μερικά χρόνια αργότερα πιστεύει ότι είναι η σειρά του να βοηθήσει τους πρόσφυγες ώστε να τους δώσει το περιθώριο να βρουν μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι κάτοχος της πράσινης κάρτας από το 2015 που επιτρέπει την μόνιμη διαμονή στην Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbnb Αιγύπτιος ΗΠΑ πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ