Αντιπρόεδρος SPD: Οι μέρες της Μέρκελ είναι μετρημένες - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος SPD: Οι μέρες της Μέρκελ είναι μετρημένες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Flickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από το καταστροφικό αποτέλεσμα των εκλογών στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, είναι σαφές ότι «η Άνγκελα Μέρκελ έφθασε στο απόγειό της».

Αυτό δήλωσε στο Spiegel online ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και κυβερνητικού εταίρου Ραλφ Στέγκνερ, υπονοώντας ότι οι μέρες της είναι μετρημένες, καθώς συνεχίζονται οι επικρίσεις πολιτικών των συντηρητικών και κεντρώων γερμανικών κομμάτων κατά της καγκελαρίου.

Ο Στέγκνερ δήλωσε ότι έπειτα από το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, είναι πιθανόν ότι η Μέρκελ θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2017, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρο της βαυαρικής Χριστιανοικοινωνικής Ενωσης (CSU).

«Ιστορικά, η CDU υπήρξε πάντοτε ανηλεής προς τους καγκελαρίους , όταν είχε την αίσθηση ότι επίκειται μαζική απώλεια εδρών», προειδοποίησε ο Στέγκνερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ