Στις 20 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη -Στο εδώλιο η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής - iefimerida.gr

Στις 20 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη -Στο εδώλιο η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις 20 Οκτωβρίου ορίστηκε, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, ενώ για τις ευθύνες της Σχολής έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή που αφορά στο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν ήδη σταλεί οι πρώτες κλήσεις στους μάρτυρες για τις 20 Οκτωβρίου.

Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) "Δήμητρα", στον οποίο υπάγεται η Σχολή.

Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά πόσο θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ