Αμβρόσιος για Πάγκαλο: «Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι και εμείς εληές»

Μια αφιέρωση με νόημα έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «καλοφαγά», από το προσωπικό του blog.

Συγκεκριμένα, ο Αμβρόσιος έγραψε σε σημερινή του ανάρτηση, και μάλιστα στο υστερόγραφο, το εξής για το γνωστό «Μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου:

«_____Από την τοπική μας εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ" του Αιγίου της 8ης Δεκεμβρίου αντιγράφουμε ένα "λαϊκό δίστιχο αφιερωμένο από συνταξιούχο ....δύστυχο στον ....καλοφαγά Πάγκαλο:

"Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι κι εμείς εληές!"»

Στην ίδια την ανάρτηση, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του πρώην υπουργού των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που όπως γράφει «ουσιαστικά μας έδεσε χειροπόδαρα στούς Ευρωπαίους δανειστές μας και υποθήκευσε την εδαφική μας ακεραιότητα, στα πρώτα βήματα της θητείας του, ομιλών περί Τιτανικού κλπ.». Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κατηγορεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι «εξευτέλισε την Ελλάδα στα όμματα των Ευρωπαίων συνεταίρων μας, αλλά και εβύθισε σε μελαγχολία τον Έλληνα .......επιβάτη του Τιτανικού! Μας εστέρησε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά!»

Πάντως ο Αμβρόσιος ζητά από τον Θεό την συγχώρεση του καταλήγοντας με την ευχή: «Ας τον συγχωρέσει ο Θεός.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ