Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες]

TOYRKIAN-SORAI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «σουλτάνα του τουρκικού σινεμά», ηθοποιός Τουρκιάν Σοράι, η οποία είχε γίνει γνωστή στη χώρα μας για το φλερτ της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σύμη.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος dimokratiki.gr, η Τουρκιάν Σοράι βρίσκεται ση Σύμη μαζί με την κόρη της, η οποία είναι παραγωγός ταινιών και σίριαλ και σκοπεύει τον ερχόμενο Μάρτιο να επιστρέψει στο νησί προκειμένου να γίνουν εκεί γυρίσματα για καθημερινό σίριαλ που προβάλλεται στην Τουρκία.

Η Τουρκιάν Σοράι αγαπάει ιδιαίτερα τη Σύμη, την έχει επισκεφθεί στο παρελθόν, ενώ εξομολογήθηκε στον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα ότι σκοπεύει να αγοράσει και σπίτι! Η αγάπη της για το νησί είναι τέτοια που πριν από τέσσερα χρόνια, σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε το περίπτερο της Σύμης ακολουθούμενη από 150 δημοσιογράφους, διαφημίζοντάς το έτσι με τον καλύτερο τρόπο.

Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Τουρκιάν Σοράι στη Σύμη (Φωτογραφία: dimokratiki.gr)

Ποια είναι η Τουρκιάν Σοράι

Η Τουρκιάν Σοράι θεωρείται μία από τις τέσσερις ιέρειες του παλιού σινεμά στην Τουρκία και οι θαυμαστές της την αποκαλούν «σουλτάνα του τουρκικού σινεμά», μιας και τα τελευταία 50 χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 150 κινηματογραφικές ταινίες, οι περισσότερες δακρύβρεχτες, που μετέφεραν τα βάσανα και τους καημούς του τουρκικού λαού στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Η μαυρομάτα Τουρκάλα ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 15 χρόνων και είχε πατέρα κυβερνητικό αξιωματούχο και μητέρα νοικοκυρά. Ηταν τόσο μεγάλη ντίβα, που έχουν μείνει στην ιστορία του τουρκικού σινεμά οι τρεις «κανόνες» τους οποίους επέβαλε για τα γυρίσματα των ταινιών της και που, όπως λέγεται, τους αντέγραψαν και άλλες μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ. Ποιοι ήταν αυτοί; Για να παίξει σε ταινία, ήθελε να έχει στα χέρια της το σενάριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την έναρξη των γυρισμάτων. Απαιτούσε τα γυρίσματα να γίνονται μόνο στην Πόλη και δεν εργαζόταν ποτέ τις Κυριακές. Παρά τις παραξενιές της, ο κόσμος την αγάπησε και της χάρισε αμέτρητα βραβεία στο Φεστιβάλ της Αττάλειας και της Μόσχας, ενώ ήταν τόσο δημιουργική που μέσα σε μια πενταετία είχε γυρίσει εξήντα ταινίες!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Καζαντζίδη

Στην Ελλάδα η Τουρκιάν Σοράι έγινε γνωστή για το φλερτ της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, όταν εκείνος ήταν παντρεμένος με τη Μαρινέλλα, κάτι το οποίο είχε επιβεβαιώσει η χήρα του, Βάσω Καζαντζίδη.

Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το 1960, ο αείμνηστος Ελληνας λαϊκός βάρδος είχε δώσει μια σειρά από συναυλίες στην Κωνσταντινούπολη, ερμηνεύοντας αγαπημένα τουρκικά τραγούδια, όπως το «Makber» («Τάφος»), αλλά και το περίφημο άσμα «Βekledim de gelmedin» («Σε περίμενα, αλλά δεν ήρθες»).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το τελευταίο τραγούδι εκφράζει τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Τουρκάλα ηθοποιό Τουρκιάν Σοράι που, όπως λέγεται, τον είχε σαγηνέψει. Ο έρωτάς του όμως για εκείνη δεν βρήκε ανταπόκριση. Ισως γιατί η διάσημη καλλιτέχνιδα ήταν τότε ερωτευμένη με τον Ρουχτζάν Ατλί, αλλά και γιατί ήταν απασχολημένη με τα γυρίσματα των ταινιών της.

Μεταξύ άλλων, οι στίχοι του εν λόγω τραγουδιού αναφέρουν: «Σε περίμενα, μα δεν ήρθες. Δεν γνώριζες την αγάπη μου, το δάκρυ μου δεν το έσβησες. Δεν μ’ αγάπησες καθόλου;».

Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Σοράι με τον Στέλιο Καζαντζίδη (Φωτογραφίες:ogdoo.gr)

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού έχει δώσει στην Τουρκιάν Σοράι τον τίτλο «Καλλιτέχνιδα του Κράτους», ενώ από το 2010 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Η Τουρκάλα σταρ που ερωτεύτηκε ο Καζαντζίδης και εκείνη δεν του έριξε ούτε... βλέμμα [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ