Σιωπηλή δυσαρέσκεια στη ΝΔ για την παρέμβαση Στεφανόπουλου - iefimerida.gr

Σιωπηλή δυσαρέσκεια στη ΝΔ για την παρέμβαση Στεφανόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενόχληση για την δημόσια παρέμβαση Στεφανόπουλου ο οποίος ζήτησε την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, εκφράζουν σε κατ ιδίαν συζητήσεις στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγοντας πάντως -προς το παρόν- να ανοίξουν μέτωπο με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ΝΔ δεν θέλει καν να συζητάει την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών που έχουν προσδιοριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου και όπως δήλωσε σήμερα στον ΒΗΜΑ FM ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας, το αργότερο μερικές εβδομάδες μετά πρέπει οι εκλογές να έχουν πραγματοποιηθεί.
«Μένω κατάπληκτος από την παρέμβαση του κ. Στεφανόπουλου» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας αποφεύγοντας πάντως να ρίξει λάδι στη φωτιά. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο μετρημένο και τόσο κατά την θητεία του στο ύπατο αξίωμα, όσο και μετά, μας είχε δώσει την αίσθηση του μέτρου στην πολιτική» σχολίασε ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε: «Ξαφνικά τώρα επεμβαίνει σε ένα θέμα [των πρόωρων εκλογών] για το οποίο υπάρχει κοινή απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων».

Ο Κ.Τζαβάρας τάχθηκε υπέρ των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου ή το πολύ λίγες εβδομάδες αργότερα, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου κινείται στα όρια του πολιτεύματος», καθώς και ότι το πολιτικό τοπίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή δεν αντιστοιχεί στην βούληση του λαού και πρέπει να αλλάξει.

Ανάλογο είναι το κλίμα στη Συγγρού. Η εκτίμηση που διατυπώνουν είναι πώς το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες παρεμβάσεις με στόχο να παραταθεί η παραμονή της κυβέρνησης. Θεωρούν μάλιστα ότι όσοι κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Πάντως, φωνές που προς το παρόν δεν ακούγονται δυνατά, υπάρχουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία στην κατεύθυνση της μετάθεσης των εκλογών σε χρονικό διάστημα μετά τον Μάριο και για το λόγο αυτό, στη Συγγρού είναι αποφασισμένοι το επόμενο διάστημα να δείξουν και εμπράκτως ότι δεν θα επιτρέψουν παρερμηνείες από την συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση. Έτσι δεν αποκλείεται να καταψηφιστούν από την ΝΔ ενδεχόμενα νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικού η διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ