Η εξέγερση των βουλευτών του κομματικού σωλήνα (που θέλουν να επανεκλεγούν) - iefimerida.gr

Η εξέγερση των βουλευτών του κομματικού σωλήνα (που θέλουν να επανεκλεγούν)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά μέλη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου από τους οποίους οι έξι παραμένουν και στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου κατέθεσαν χθες πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ότι αφορά την κατάτμηση περιφερειών.

Ανεξαρτήτως του ότι πρόκειται για μια γενικόλογη και πρόχειρη προσέγγιση καθώς δεν διευκρινίζεται αν μιλούν για συνολική αλλαγή ή για κατάτμηση δύο μεγάλων περιφερειών, ιδιαίτεροι ενδιαφέρον έχει το ότι σε μια τέτοια πολιτική συγκυρία και με το ΠΑΣΟΚ να ταλανίζεται οι συγκεκριμένοι που στο σύνολό τους έχουν διατελέσει λοχίες του κ. Παπανδρέου ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ένα ζήτημα το οποίο αφορά στην επανεκλογή των ιδίων ή των φίλων τους και όχι με τα δεκάδες ανοικτά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα του τόπου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης – βουλευτής Ξάνθης, και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας – βουλευτής Χαλκιδικής, Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης – βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας – βουλευτής Ρεθύμνου, Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής – βουλευτής Ροδόπης, Υγείας Μάρκος Μπόλαρης – βουλευτής Σερρών καθώς και ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης – βουλευτής Δράμας οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης δεν βρήκαν το λόγο ή τον τρόπο να παρέμβουν εμφανίζονται ως τιμητές των πολιτικού συστήματος και χωρίζουν τους βουλευτές σε κατηγορίες όχι ανάλογα με την πολιτική τους δράση και παρουσία αλλά με βάση την καταγωγή και τις κοινωνικές τους επαφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ