Μαρτυρίες-σοκ των αγοριών: «Με πήγε σε ξωκλήσι και άρχισε να με αγγίζει» - iefimerida.gr

Μαρτυρίες-σοκ των αγοριών: «Με πήγε σε ξωκλήσι και άρχισε να με αγγίζει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των ανήλικων παιδιών που έπεσαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος τα έπειθε ότι υπήρχε κάποιο είδος «μύησης» για να γίνουν άντρες και καλοί αθλητές.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός από τα θύματα του παιδεραστή που παραμένει αμετανόητος για τις πράξεις του:

«Με πήγε σε ένα ξωκλήσι σε ένα χωριό που δεν είχα πάει ποτέ. Ήταν μακριά από το σπίτι μου. Πριν μπούμε στο αυτοκίνητο, μου είπε ότι εκεί θα καθόμασταν στη φύση και θα μου έλεγε πώς να γίνω πιο καλός άνδρας. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε αλλά αφού ήταν καθηγητής μου τον ακολούθησα. Μετά άρχισε να με ακουμπάει. Πρώτα στο χέρι. Ένιωσα αμήχανα. Περίεργα. Ντρέπομαι. Δεν μπορώ να σας πω άλλα. Αφήστε με....».

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της ζημιάς που προκάλεσε με τη «δράση» του επί χρόνια ο προπονητής που εκμεταλλευόταν τη θέση του για να ικανοποιήσει τη διαστροφή του. Οι μαρτυρίες των αγοριών που «μυούσε» σύμφωνα με τον σπαρτιάτικο -όπως υποστήριξε- τρόπο, σοκάρουν κυριολεκτικά. Τα αγόρια περιέγραψαν στις καταθέσεις τους όσα έζησαν μπροστά στα μάτια των γονιών τους, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμίλητοι.

Σε άλλες καταθέσεις, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", τα παιδιά είπαν ότι ο αδίστακτος παιδεραστής τα οδηγούσε σε κοιμητήρια, απόκρημνες πλαγιές και μερικές φορές στο σπίτι του, όπου στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους όταν ήξερε ότι οι γονείς τους είναι απασχολημένοι.

Eπέλεγε αδύναμα παιδιά

Εξυπνος, μορφωμένος, καλός ομιλητής, ικανός προπονητής. Έτσι περιγράφουν τον Νίκο Σειραγάκη οι Ρεθυμνιώτες που τον έζησαν από κοντά. Φαίνεται πως ο 47χρονος εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους με το προφίλ του αφοσιωμένου παιδαγωγού. «Είναι διαβολικά έξυπνος και είχε καταφέρει να μας παραμυθιάσει όλους», λέει άνθρωπος που τον γνώριζε. «Πού να φανταστούμε όταν του εμπιστευόμασταν παιδιά στον ερασιτέχνη ΑΓΟΡ ότι θα μπορούσε έστω να διανοηθεί να τα ''πειράξει''».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Νίκος Σειραγάκης επέλεγε παιδιά από την μπασκετική ομάδα και όχι μόνο. Το κριτήριο του φαίνεται πως ήταν ο χαρακτήρας τους και η σχέση που είχαν με τους γονείς τους. Στόχευε κυρίως σε αδύναμα παιδιά, με προβληματικές οικογενειακές σχέσεις τα οποία μπορούσαν πιο εύκολα να τον εμπιστευτούν και να τον πιστέψουν. Αυτά τα παιδιά προσπαθούσε να μυήσει στη διαβόητη φιλοσοφία των «ρούκις», στην οποία όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του είχε μυηθεί και ο ίδιος.

H «μέθοδος» που χρησιμοποιούσε

Επηρεασμένος από την «αρχαιοελληνική» τακτική, ο Σειραγάκης αποκαλούσε τα παιδιά που συμμετείχαν ως «Σπαρτιάτες». Μέσα από τη «μύηση» αυτή, τα έπειθε πως θα γίνονταν καλύτεροι αθλητές και άνδρες.

Η ανατριαχιαστική μύηση αποτελούνταν από τέσσερα στάδια.

  • Το πρώτο αφορούσε την υπερνίκηση του φόβου. Γι' αυτό έστελνε τα παιδιά σε νεκροταφεία, εκκλησίες, σπηλιές κλπ προκειμένου δήθεν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους.
  • Το δεύτερο ήταν το στάδιο της εμπιστοσύνης. Σε αυτό το σημείο έβαζε τα παιδιά να «αναγνωρίσουν» το σώμα των άλλων παιδιών, να το ακουμπήσουν και να το νιώσουν.
  • Το τρίτο και το τέταρτο στάδιο αφορούσαν τις ασελγείς πράξεις, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος...

Έπρεπε να φάει περισσότερες

Την ίδια ώρα ο καφετζής που εργάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και χτύπησε τον 47χρονο παιδεραστή δηλώνει ότι έπρεπε να του είχε «ρίξει» περισσότερες. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος καφετζής είχε βρει την ευκαιρία και επιτέθηκε στον Σειραγάκη στο γραφείο της ανακρίτριας κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ