Γκίνγκριτς: «Οι Παλαιστίνιοι δεν υπάρχουν, είναι μια εφεύρεση» - iefimerida.gr

Γκίνγκριτς: «Οι Παλαιστίνιοι δεν υπάρχουν, είναι μια εφεύρεση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως όλα δουλεύουν για τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα κάνουν την μια γκάφα μετά την άλλη.

Από τη μία πλευρά ο Νιουτ Γκίνγκριτς έκανε προκλητικές δηλώσεις εις βάρος των Παλαιστινίων, μιλώντας για ένα «κατασκευασμένο λαό», ενώ απ' την άλλη ο Ρικ Πέρι εκτός του ότι ξέχασε τον αριθμό των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, μπέρδεψε και το όνομα της πρώτης δικαστικού λατινοαμερικανικής καταγωγής.

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος φέρεται ο πιθανότερος αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, δήλωσε ευθαρσώς χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Jewish Channel ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι «επινοημένος».

«Να σας υπενθυμίσω», δήλωσε ο Γκίνγκριτς, «ότι δεν υπήρχε η Παλαιστίνη ως κράτος, αποτελούσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θεωρώ ότι εφηύραμε έναν παλαιστινιακό λαό, που στην πραγματικότητα είναι αραβικός».

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του επιτελείου του να «μαζέψουν» τα ασυμμάζευτα μέσω διευκρινιστικής δήλωσης, ο Γκίνγκριτς ήταν...αμετανόητος. Κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ, ο κ. Γκίνγκριτς είπε: «Είναι αλήθεια ή όχι αυτό που είπα; Ναι. Κάποιος πρέπει να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρομοκράτες», πρόσθεσε.

«Ήρθε ο καιρός για κάποιον που έχει τα κότσια να βγει και να πει: Φτάνει με τα ψέματα για τη Μέση Ανατολή», κατέληξε στη δήλωσή του.

Οι αντίπαλοί του θεωρούν πως ο Γκίνγκριτς τελεί εν συγχύσει, καθώς στο παρελθόν έχει υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη, θέση που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής τόσο του κ. Ομπάμα όσο και του κ. Μπους.

Οι διευκρινιστικές δηλώσεις δεν στάθηκαν ικανές να μετριάσουν τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων, με τον παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ να κατηγορεί τον τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για άρνηση της ιστορικής αλήθειας και για φθηνή υφαρπαγή ψήφων των Αμερικανοεβραίων.

Την ίδια ώρα, ο «έτερος Καππαδόκης» Ρικ Πέρι έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη της κακής του μνήμης. Σε τελευταία του δήλωση εμφανίστηκε «βέβαιος» ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απαρτίζεται από οκτώ αντί για εννέα μέλη. Ωστόσο, ο κ. Πέρι δεν φαίνεται να αρκέστηκε σε αυτό και τα έκανε θάλασσα μπερδεύοντας το όνομα της πρώτης δικαστίνας λατινοαμερικανικής καταγωγής του σώματος.

Ο κυβερνήτης του Τέξας «βάφτισε» τη Σόνια Σοτομαγιόρ ως «Μοτομαγιόρ» και χρειάστηκε η παρέμβαση ενός δημοσιογράφου για να διορθώσει το λάθος του.

Η μνήμη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου δε φαίνεται να είναι το ισχυρό του όπλο, αφού και στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης ξέχασε ένα από τα τρία υπουργεία που θέλει να καταργήσει!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ