Επιδιαιτητής ο Βασσάρας - iefimerida.gr

Επιδιαιτητής ο Βασσάρας

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Κύρο Βασσάρα επέλεξαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ για την θέση του επιδιαιτητή.

Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν οι Δημήτρης Γκρούτσης και Δημήτρης Σαραϊδάρης (αφότου νωρίτερα είχαν συναντηθεί και με τους Γκιρτζίκη-Στράτο) κατέληξαν στο πρόσωπο του μέχρι σήμερα υπευθύνου ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρου Βασσάρα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, η συγκεκριμένη λύση δόθηκε κατόπιν συμφωνίας του εκπροσώπου της ομοσπονδίας με εκείνον της Σούπερ Λίγκας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα έχει ισχύ μέχρι την 1η Οκτωβρίου και μετά τις εκλογές θα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης.

Στις δηλώσεις που έκανε αφότου ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Γκιρτζίκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι εκείνη θα γίνει δεκτή με συναίνεση και με αφορμή το αίτημα των ΠΑΕ να αφιχθούν εκ νέου FIFA και UEFA, είπε:

«Το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μου μετέφερε ο κύριος Στράτος το αίτημα των ΠΑΕ στο να βρεθεί FIFA και UEFA στην Ελλάδα. Για μένα λέω ότι με αυτή τη λύση πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε ο Κύρος Βασσάρας είναι μέλος της επιτροπής της UEFA.

Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κύριο Βασσάρα και ελπίζω οι ΠΑΕ να σταματήσουν τις ανακοινώσεις και να σταματήσουν να αμφισβητούν κάθε διαιτητή. Και η ίδια η FIFA και η UEFA το ζητάει αυτό. Και η NOVA τους τόνισε ότι το προϊόν δεν πρέπει να το πυροβολούν. Ελπίζω η καινούργια χρονιά να είναι μια καλή χρονιά και το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Όλοι μας έχουμε τη διάθεση να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το θέμα πλέον είναι η αντίδραση της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, μιας και τονίζεται ότι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης εισηγήθηκε σε ΑΕΚ και ΠΑΟ να γίνει δεκτός ο Βασσάρας. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο ΠΑΕ δεν έχουν κοινή «οπτική» απέναντι στον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει θετική άποψη για τον κ. Θεοδωρίδη ενώ στον Παναθηναϊκό είναι σαφώς «κουμπωμένοι», ενίοτε και αρνητικοί εξαιτίας του ότι είναι γιος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββα Θεοδωρίδη.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε τόσο στο site της ΕΠΟ όσο και της Super League:

«Με κοινή πρόταση και απόφασή τους οι Δημήτρης Γκρούτσης εκ μέρους της ΕΠΟ και Δημήτρης Σαραϊδάρης εκ μέρους της Super League ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, ότι ο Κύρος Βασάρας θα είναι ο επιδαιιτητής στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών Super League περιόδου 2016-2017.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση υπό τον πρόεδρο της ΕΠΟ με τη συμμετοχή του προέδρου της Super League Γιώργου Στράτου παρουσία των κυρίων Γκρούτση και Σαραϊδάρη, οι τελευταίοι προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή, που φέρει και τις υπογραφές τους, δήλωση:

«Οι υπογραφόμενοι α. Δημήτριος Σαραϊδάρης, Δημήτριος Γκρούτσης, οι οποίοι οριστήκαμε ο μεν πρώτος με απόφαση του Δ.Σ της Super League, ο δεύτερος με απόφαση του Προέδρου της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη και της Ε.Ε./Ε.Π.Ο, για να αποτελέσουμε την Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της ΚΕΔ/ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2016-2017, δηλώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες επιλογής και ορισμού μας έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες ρήτρες, είναι σε πλήρη γνώση μας και έχουν την απόλυτη αποδοχή και συμφωνία μας.

Ειδικότερα δε, αποφασίσαμε τον ορισμό του κ. Κύρου Βασάρα στην θέση του «επιδιαιτητή», μέχρι και την 1/10/2016, ημέρα ανάδειξης νέας Εκτελεστικής Επιτροπής κατά της αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, η οποία στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών ή θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή της εφόσον αποφασίσει σχετικά.

Δηλώνουμε, τέλος, ότι ο ορισμός αυτός έγινε μετά από σχετική ανταλλαγή απόψεων και την μεταξύ μας συμφωνία.
Την συμφωνία μας ανακοινώσαμε στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2016».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύρος Βασσάρας επιδιαιτητης ΕΠΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ