Τα μαζεύουν στο στρατόπεδο Τραμπ για τις απελάσεις μεταναστών - iefimerida.gr

Τα μαζεύουν στο στρατόπεδο Τραμπ για τις απελάσεις μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε ότι ο Τραμπ εγκαταλείπει την αρχική σκληρή εξαγγελία του για τις μαζικές απελάσεις μεταναστών, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σε συνέντευξη του, στην εκπομπή «State of the Union» του CNN με τον Τζέικ Τάπερ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιδιώκει να χωρίσει τις οικογένειες των μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ.
«Θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για τον Τραμπ να πετάξει έξω μια οικογένεια που ζει στην Αμερική για 15 χρόνια και έχει τρία παιδιά, δύο από τα οποία είναι Αμερικανοί πολίτες. Αυτή δεν είναι η Αμερική που θέλει ο ίδιος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζουλιάνι.

Οι δηλώσεις αυτές του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης έγιναν μετά τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Τραμπ σε κεντρική ομιλία του για το μεταναστευτικό πρόβλημα των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα στην Αριζόνα.

Παράλληλα ο Τζουλιάνι επικαλέστηκε δημοσίευση του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, σύμφωνα με το οποίο, τα σχόλια του Τραμπ γύρω από το μεταναστευτικό χαρακτηρίστηκαν ως “ουσιαστική υποχώρηση” από τις σκληρές εξαγγελίες του για την απέλαση 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών στη διάρκεια των εσωτερικών προκριματικών κύκλων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Από την άλλη μεριά, άλλοι Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο Γερουσιαστής της Αριζόνα Τζεφ Φλέικ, απορρίπτουν την άποψη ότι οι θέσεις του Τραμπ έχουν μετριαστεί, ενώ τόσο ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μάικ Πενς, όσο και η υπεύθυνη της προεκλογικής του εκστρατείας Κέλιαν Κονγουέι κρατούν χαμηλό προφίλ δηλώσεων για το ζήτημα αυτό.

Σε πολιτικό επίπεδο, τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, η οποία καταλογίζει στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ “προσπάθεια παραπλάνησης” των ψηφοφόρων για το μεταναστευτικό πρόβλημα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ