Τετ α τετ Πούτιν-Μει στο περιθώριο της G20 -«Εποικοδομητική συνομιλία», είπε το Κρεμλίνο - iefimerida.gr

Τετ α τετ Πούτιν-Μει στο περιθώριο της G20 -«Εποικοδομητική συνομιλία», είπε το Κρεμλίνο

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEXEY DRUZHINYN /SPUTNIK/KREMLI MANDATORY CREDIT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τερέζα Μέι στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Κίνα.

«Η συνομιλία ήταν καλή, εποικοδομητική και ανοικτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο κ. Πούτιν έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ενδιαφερόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών μας και του διαλόγου σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων θεμάτων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε (στην εξομάλυνση των σχέσεων) τόσο μακριά, όσοι η βρετανική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βρετανία και τη Ρωσία επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας σειράς υποθέσεων, ανάμεσά τους και η βρετανική έρευνα για τον θάνατο στο Λονδίνο το 2006 του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB Αλεξάντρ Λιτβινιένκο.

Το Λονδίνο υπήρξε εκ των θερμότερων υποστηρικτών της επιβολής των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
Οταν η Τερέζα Μέι ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούλιο, ο ρώσος πρόεδρος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος για έναν «εποικοδομητικό διάλογο» μαζί της.

Τον Ιούνιο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει σχετικά με το Brexit, ότι το ιστορικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το αποτέλεσμα της «αλαζονικής και επιπόλαιας στάσης της βρετανικής κυβέρνησης που οργάνωσε το δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ