«Χαστούκι» στη Μέρκελ -Καταποντίστηκε στις εκλογές στην περιφέρειά της - iefimerida.gr

«Χαστούκι» στη Μέρκελ -Καταποντίστηκε στις εκλογές στην περιφέρειά της

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το AfD αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, ξεπερνώντας τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα exit polls.

Τα exit polls δείχνουν πως το εθνικιστικό κόμμα AfD εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 21% έναντι του 19% των Χριστιανοδημοκρατών, σε ένα από τα μικρότερα κρατίδια της χώρας και εκλογική περιφέρεια της Ανγκελα Μέρκελ.

Μπροστά, όπως και αναμενόταν, είναι οι σοσιαλιστές (SPD) με ποσοστό 30,5%.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αφήνουμε πίσω μας την CDU της Μέρκελ (...) και ίσως αυτό να είναι και η αρχή του τέλους της καγκελαρίου Μέρκελ», δήλωσε ο Λάιφ-Ερικ Χολμ, επικεφαλής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, η οποία ανήκε στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία.

Το λαϊκιστικό κόμμα κάνει έτσι θριαμβευτική είσοδο στο τοπικό κοινοβούλιο κατά την πρώτη του συμμετοχή στις εκλογές του γερμανικού κρατιδίου αυτού. Το AfD βάσισε την εκστρατεία του «στο χάος» που προκάλεσε η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να ανοίξει τις πόρτες της Γερμανίας στους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ exit polls Γερμανία Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ