Ρέντσι: Η ιταλική οικονομία πάει καλύτερα, αλλά αυτό δεν αρκεί - iefimerida.gr

Ρέντσι: Η ιταλική οικονομία πάει καλύτερα, αλλά αυτό δεν αρκεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα, αλλά πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, κατά την παρέμβασή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι.

Επικαλούμενος τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «πήγαμε καλύτερα αλλά δεν χρειάζομαι γκάλοπ για να σας πω ότι αυτό το καλύτερα δεν αρκεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι «με την κυβέρνησή του, η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας» ενώ ο ίδιος αρχικά «θα ήταν ικανοποιημένος και με ένα αποτέλεσμα κατά 50% χαμηλότερο».

«Το δημόσιο έλλειμμα στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών και θα συνεχίσει να μειώνεται», τόνισε παράλληλα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «η Ισπανία έχει πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη επειδή η σχέση του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ της έχει αγγίξει το 5%».

«Η πρόκληση του 2016 δεν είναι η οικονομία. Όχι διότι πάει καλά, κάθε άλλο, αλλά επειδή υπάρχουν διάφορα πολιτικά θέματα στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, τα οποία απαιτούν καινοτόμες απαντήσεις», κατέληξε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέντσι ιταλική οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ