Tάρτα χωριάτικη με ροδάκινα

Είναι τα φούτα εποχής που ταιριάζουν απόλυτα σε μια γλυκιά τάρτα. Θα σας δώσω και την συνταγή για χοντρό, χωριάτικο φύλλο, να το κάνετε μόνοι σας.


Υλικά
Για το φύλλο

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την τάρτα

  • 6 ροδάκινα, πάρτε κίτρινα 
  • 40 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια ξανθή ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια για την διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, κάπως δροσερό
  • Προσθέστε το αυγό στο μπολ και ανακατέψτε ώσπου να γίνει μια καλή μπάλα. Αν είναι ξερό προσθέστε 1-2 κουταλιές γάλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί
  • Όταν ξεκουραστεί, απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, είτε βουτυρωμένο, είτε από σιλικόνη, είτε με χαρτί ψησίματος
  • Απλώστε τη σκόνη αμυγδάλου στον πάτο
  • Πλύντε τα ροδάκινα και κόψτε τα άλλα στα 4 άλλα στα 6. Τοποθετήστε τα όμορφα
  • Ρίξτε από πάνω την ξανθή ζάχαρη και τα αμύγδαλα σπασμένα ή τα φιστίκια
  • Ψήστε το σε φούρνο για 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς
  • Τα τελευταία λεπτά ανεβάστε στους 200 βαθμούς, η τάρτα θα πάρει όψη ξεροψημμένη

Αυτή η τάρτα τρώγεται χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα χωριάτικη ροδάκινα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ