Η Γαλλια δεν θα βάλει χρήματα στις τράπεζες λέει η υπουργός Προϋπολογισμού - iefimerida.gr

Η Γαλλια δεν θα βάλει χρήματα στις τράπεζες λέει η υπουργός Προϋπολογισμού

PEKRES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές, δήλωσε σήμερα πως «το κράτος δεν θα βάλει χρήματα στις γαλλικές τράπεζες» εκτιμώντας πως μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους τις ανάγκες χρηματοδότησής τους.

«Σήμερα, σκεπτόμαστε πως η ανάγκη χρηματοδότησης των τραπεζών δεν είναι τόσο αυξημένη έτσι ώστε να μην μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνες τους», δήλωσε η υπουργός και εκπρόσωπος της κυβέρνησης από κοινού στο ράδιο Europe 1, την iTELE και την εφημερίδα Le Parisien.

«Οι γαλλικές τράπεζες μπορούν να ανακεφαλαιοποιηθούν έως το επίπεδο των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με τα δικά τους κεφάλαια, τα δικά τους κέρδη. Το κράτος δεν θα βάλει χρήματα στις γαλλικές τράπεζες», συνέχισε, βλέποντας σε αυτό «ένα πολύ καλό νέο».

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) αναθεώρησε προς τα κάτω την Πέμπτη (8/12) τις ανάγκες ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων τεσσάρων μεγάλων γαλλικών τραπεζών στα 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 8,8 αρχικά.

Την επομένη, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, εκτίμησε πως οι γαλλικές τράπεζες μπορούν να επιτύχουν «χωρίς πρόβλημα» το στόχο της ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων που τέθηκε στα τέλη Ιουνίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Καθώς η Credit Agricole δεν έχει ανάγκη να ενισχύσει περισσότερο τα ίδια κεφάλαιά της, σύμφωνα με την άποψη της EBA, οι μόνες ενδιαφερόμενες τράπεζες είναι η Societe Generale, η BNP Paribas και η BPCE. Αυτά τα τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν συσσωρεύσει, τους εννέα πρώτους μήνες του 2011, κέρδη 9,84 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ