Ενας δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγωνία των πλουσίων - iefimerida.gr

Ενας δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγωνία των πλουσίων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

Ο Ντέιβιντ Χάρντινγκ, ο Βρετανός CEO της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 1,5 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes και είναι γνωστός για τις δωρεές του σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Σε συνέντευξη του στην Evening Standard απορρίπτει το αίσθημα ντροπής που νιώθουν τεράστια ντροπή λόγω της τεράστιας επιτυχίας τους ενώ ασκεί κριτική στην υπόθεση ότι κάνει δωρεές επειδή η εταιρεία του κατά κάποιο τρόπο επωφελείται από την κοινωνία.

Όπως αποκάλυψε όμως έχει μία ανησυχία την οποία μοιράζονται όσοι έχουν αποκτήσει τεράστιο πλούτο. «Μου αρέσουν τα ωραία πράγματα στη ζωή αλλά φυσικά μία πηγή άγχους πιθανότατα για πολλούς πλούσιους ανθρώπους είναι ότι δεν θες να κακομάθεις τα παιδιά σου μεγαλώνοντας τα σε μία ατμόσφαιρα έντονα προνομιακή», εξήγησε. Ο φόβος αυτός έχει ήδη επηρεάσει τον δισεκατομμυριούχο σε πολλές πτυχές της ζωής. Μάλιστα στα 55α γενέθλιά του δεν έκανε κάποιο λαμπρό πάρτι, αλλά αρκέστηκε σε μία απλή βόλτα με τους δύο γιους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο άγχος διακατείχε και του προσφάτως αποθανόντος Δούκα του Γκρόσβενορ ο οποίος κληροδότησε στον γιο του Χιου την αμύθητη περιουσία του κάνοντάς τον τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της χώρας. «Έχει γεννηθεί με το μεγαλύτερο ασημένιο κουτάλι που θα μπορούσε να έχει κανείς, αλλά δεν μπορεί να περάσει τη ζωή του τρώγοντας από αυτό», είχε πει το 1993. Όπως αναφέρει μάλιστα ο Independent, ο δούκας έστειλε τα παιδιά του σε δημόσια δημοτικά σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Χάρντινγκ πλούσιοι αγωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ