Η Εθνική ομάδα «επέστρεψε» - Ομοψυχία και πάθος την φέρνουν ξανά στο δρόμο των επιτυχιών - iefimerida.gr

Η Εθνική ομάδα «επέστρεψε» - Ομοψυχία και πάθος την φέρνουν ξανά στο δρόμο των επιτυχιών

Φωτογραφίες: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι εδώ!Αυτό βροντοφώναξε η παρουσία της στο «Φίλιπς Στάντιον» απέναντι στην Ολλανδία και η νίκη 2-1 με σπουδαία εμφάνιση.

Πάθος, ένταση και συλλογική προσπάθεια. Τα στοιχεία που είχαν λείψει από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά την πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και που η απουσία τους είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό με τις ταπεινωτικές ήττες από το Euro 2016, έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο του «Φίλιπς Στάντιον».

Με τον Μίκαελ Σκίμπε να ξεκινά την 11άδα με τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές της εποχής, επιλέγοντας σύστημα 4-2-3-1, στο οποίο μάλιστα χώρεσαν και τα δύο «δεκάρια» της Εθνικής, Φορτούνης και Μάνταλος, η Εθνική απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, λίγες ημέρες πριν πέσει στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ την 1η αγωνιστική στην Πορτογαλία μπορεί να δώσει τρεις βαθμούς αλλά να στερήσει πολλά περισσότερα σε περίπτωση αποτυχίας. Για το λόγο αυτό και οι δηλώσεις του Ανδρέα Σάμαρη ήταν χαρακτηριστικές. «Είναι απλά μια καλή βραδιά. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι αυτή η εικόνα. Σιγά σιγά με την ενότητα και την ψυχή που βγάλαμε σήμερα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις στην προπόνηση, ίσως δουλέψαμε πράγματα στο μυαλό μας. Η ενότητα μας φέρνει πιο κοντά στο γήπεδο. Το σημερινό ματς δεν έχει σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης και το θεωρώ πιο δύσκολο».

Σκίμπε: Να τα δίνουμε όλα για την Ελλάδα

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής ομάδας ήταν ο Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η ομάδα αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε από τον Βεϊνάλντουμ.

Πριν το παιχνίδι έμαθα πως είχαμε εφτά ήττες και σήμερα χαίρομαι που κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα των Ολλανδών. Όλοι θέλουμε να βγαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την Ελλάδα. Παίξαμε πολύ καλά σαν ομάδα σήμερα και περιμένω ανάλογη εμφάνιση και στα επίσημα ματς.

Πάντα υπάρχει κάτι που θέλεις να διορθώσεις. Το θέμα είναι πως μετά την ισοφάριση συνεχίσαμε να βγάζουμε φάσεις κι έτσι πετύχαμε δεύτερο γκολ και φτάσαμε στη νίκη.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κλάση των παικτών μας, πάνω σε αυτό βασιζόμαστε και προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Το πρώτο γκολ του Γιαννιώτα

Η νίκη επί της Ολλανδίας, ήρθε με ένα γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα, του ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως δανεικός στον ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός επιθετικός αποκάλυψε μάλιστα τη συνομιλία που είχαν στα αποδυτήρια οι παλαιότεροι με τους νέους παίκτες και πόσο πολύ βοήθησε αυτό στην εικόνα της ομάδας.

«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για εμένα και για κάθε ποδοσφαιριστή να σκοράρει με την εθνική του ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο. Ευχαριστώ τον Θεό. Είναι μια σπουδαία μέρα για εμένα, είναι το πρώτο μου γκολ με την Εθνική ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου.

Η ομάδα βρίσκει τα "πατήματά" της. Μιλήσαμε με τα παιδιά και, κυρίως, οι παλαιότεροι μας έδωσαν να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που είπαμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα δίνουμε όλα για το εθνόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ