Βγενόπουλος: Ζήτησα διάλογο και πήρα πόλεμο - iefimerida.gr

Βγενόπουλος: Ζήτησα διάλογο και πήρα πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την θέλησή του για τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών από την BlackRock, την αμερικανική εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων, προκειμένου να διασφαλισθεί το χαρτοφυλάκιο των κυπριακών τραπεζών εξέφρασε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί «να λειτουργεί με ψιθύρους».

O ισχυρός άνδρας της MIG και εκ των βασικών μετόχων της Marfin Laiki σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου δίνει εξηγήσεις για τα όσα οδήγησαν στις τελευταίες διοικητικές ανακατατάξεις στην τράπεζα.

«Δεν επιθυμώ να ανοίξω κανένα μέτωπο, όμως η Κύπρος δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με τοπικά χαρακτηριστικά και ούτε να είναι έρμαιο τοπικών ξενοφοβικών κατεστημένων και ψιθύρων».

Ο κ. Βγενόπουλος υποστηρίζε μάλιστα ότι «το αν φθάσαμε σήμερα στο σημείο να χρειάζεται Κύπριος τραπεζίτης για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της τράπεζας στην Κύπρο, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την πολιτική ηγεσία και κοινωνία της Κύπρου».

Ο ισχυρός άνδρας της MIG επεσήμανε ότι με τις εμπειρίες των εξελίξεων στην Ελλάδα, αν δεν γίνουν στην Κύπρο τα σωστά πράγματα, φοβάται ότι οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές όπως και στην Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο να ζητείται από ιδιώτες μετόχους και επενδυτές να ξαναβάλουν χρήματα σε τράπεζα, χωρίς μία διεθνή σφραγίδα αξιοπιστίας».

Ο κ. Βγενόπουλος παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος, τόσο η διασυνοριακή συγχώνευση της Marfin Egnatia με τη Marfin Laiki, όσο και η παραμονή της έδρας της τράπεζας στην Κύπρο ενώ αναφερόμενος στην παραίτηση του Ευθύμιου Μπουλούτα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Laiki, τόνισε ότι «οι συνθήκες άσκησης των καθηκόντων του δεν ήταν πλέον συμβατές με τις πρακτικές εξυπηρετήσεων συμφερόντων ενός σοβαρού τμήματος του κυπριακού κατεστημένου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ