Το νέο τοπίο: Mega, Alpha, Star και Epsilon δεν θα μπορούν να εκπέμψουν σε 90 ημέρες - iefimerida.gr

Το νέο τοπίο: Mega, Alpha, Star και Epsilon δεν θα μπορούν να εκπέμψουν σε 90 ημέρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας δόθηκαν και το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει ριζικά πλέον.

Επειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).
Το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί ένα ιδιαίτερα αβέβαιο τοπίο για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.

Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.

Η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργείται, είναι το πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι αυτών των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλαν ήδη δυναμικές αντιδράσεις, ενώ από το πρωί αναμένεται να κορυφωθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Γεροβασίλη: Σε 90 ημέρες «μαύρο» σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια

Σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, ήδη, μιλώντας στον Βήμα 99,5, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη διαδικασία, κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες άδειες στο μέλλον.
«Η Digea οφείλει να προσαρμοστεί στη νομιμότητα. Παρ' όλο που η Digea, μέσα από ένα σκανδαλώδη διαγωνισμό, είναι ο συνασπισμός των ίδιων των καναλαρχών, οι οποίοι θα κληθούν να κατεβάσουν το σήμα στους εαυτούς τους. Έτσι είναι η πραγματικότητα» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλην των τεσσάρων: «Άλλα πανελλήνιας εμβέλειας (σ.σ. κανάλια), πέραν των τεσσάρων αδειών, όχι δεν θα υπάρξουν. Είναι σαφές αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλούσαμε ένα κακό προηγούμενο αν παρεμβαίναμε σε έναν υγιή ανταγωνισμό».

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις εντός του επόμενου τριμήνου και σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη η Digea θα πρέπει να κατεβάσει τους διακόπτες σε όσα κανάλια βρίσκονται στον αέρα χωρίς άδεια.

Ποιος τελικά θα κατεβάσει τους διακόπτες

Το μείζων ερώτημα είναι ποιος έχει τη δικαιοδοσία να κλείσει κανάλια. Η Digea όπως ισχυρίζεται η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και o Χρήστος Σπίρτζης, ή το ΕΣΡ.

Το ζήτημα του ΕΣΡ είναι εξόχως σημαντικό όσο και περίπλοκο. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς δεν έκρυψε την επιθυμία του τον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες να τον διενεργήσει το ΕΣΡ. ..

Εναλλακτικές για τα κανάλια

Τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν έχουν και τη λύση να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσω του μπουκέτου των συνδρομητικών καναλιών. Ηδη ο Παναγιώτης Ψυχάρης το έχει πει στην κατάθεσή του στην Ειδική επιτροπή της Βουλής για το Mega.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι όσα κανάλια δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια θα πρέπει πρώτα να κλείσουν και μετά να διεκδικήσουν θεματική άδεια διότι σε διαφορετική περίπτωση θα «αδικηθούν» οι νικητές του διαγωνισμού που έδωσαν ένα υπερβολικά υψηλό, για τα δεδομένα της αγοράς, τίμημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ