Ο γιος του Μπουτάρη μας ξεναγεί στο κτήμα του «Κυρ Γιάννη» στην Νάουσα [εικόνες]

Με αφορμή τον τρύγο για το 2016, ο Στέλιος Μπουτάρης ανοίγει τις πύλες του «Κτήματος του κυρ Γιάννη» και μας ξεναγεί στον αμπελώνα της επιχείρησης, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας.

Οινοποιός ο ίδιος, αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ) από τον περασμένο Ιούνιο, ο Στέλιος Μπουτάρης, γιος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει μια παράδοση 4 γενιών.

Το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας Μπουτάρη που κατάγεται από το Νυμφαίο της Φλώρινας, δημιουργείται στη Νάουσα το 1879, αν και η σχέση της με το κρασί χρονολογείται ακόμα πιο πίσω.

Το «Κτήμα του Κυρ-Γιάννη» ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού, όταν και αποχώρησε από τον Όμιλο Μπουτάρη, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής οίνων υψηλής ποιότητας.

Από τότε, το Κτήμα προσφέρει εξαιρετικά κρασιά, αξιοποιώντας δυναμικά τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του: την καινοτομία, τον σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.

Οι αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βρίσκονται στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου, στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Μεταξύ των εκπληκτικών κρασιών που παράγονται σε αυτούς, τα «Διάπορος», «Ράμνιστα», «Σαμαρόπετρα», «Παράγκα», «Καλή Ρίζα», «Μπλε Αλεπού», «Ακακίες», «Δυο Ελιές» κ.α.

(Φωτογραφίες: Νικος Αρβανιτιδης/ΑΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ