Το κραχ του 1929 δεν ήταν τίποτα μπροστά στον «οικονομικό Μεσαίωνα» που έρχεται - iefimerida.gr

Το κραχ του 1929 δεν ήταν τίποτα μπροστά στον «οικονομικό Μεσαίωνα» που έρχεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρόβλεψη ενός χρηματιστή που προκαλεί σοκ και δέος αναφέρει σε δημοσίευμά του στους Financial Times ένας οικονομικός συντάκτης ο οποίος μεταφέρει την εκτίμηση ενός γνωστού του χρηματιστή ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή κρίση θα ξεπεράσει κατά πολύ το μεγάλο οικονομικό κράχ του 1929.

Ο συντάκτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πριν τέσσερα χρόνια, ανέφερα στη στήλη μου έναν γνωστό μου χρηματιστή, ο οποίος παρομοίαζε τις τότε προοπτικές με το κραχ του 1929. Πριν από λίγες εβδομάδες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Ξέχνα το 1929, αυτό που έρχεται είναι ένας νέος Μεσαίωνας».

Όπως επισημαίνει πάντως «ι απόψεις του ακούγονται ακραίες και οφείλω να αναφέρω ότι ο φίλος μου είναι ορκισμένος εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσων σχετίζονται με αυτήν, και αντιμετωπίζει την προοπτική διάλυσης του ευρώ με ανατριχιαστική ευχαρίστηση. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η πρώτη του εκτίμηση ήταν σίγουρα σωστή».

Η τρέχουσα οικονομική συρρίκνωση, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις για τη Βρετανία, θα είναι χειρότερη από του Μεγάλου Κραχ. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι προβλέπουν ότι το πραγματικό εισόδημα θα είναι χαμηλότερο το 2015 απ'όσο ήταν το 2002. Αντιθέτως, στην περίοδο 1929-39, οι πραγματικοί μισθοί είχαν αυξηθεί 10% και κάτι παραπάνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ