Ραντεβού στο Ζάππειο - iefimerida.gr

Ραντεβού στο Ζάππειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το καθιερωμένο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Η φετινή 45η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Με φόντο τον όμορφο χώρο του Ζαππείου και τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις νέες εκδόσεις, να συναντήσουν συγγραφείς και εκδότες, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν ιδέες και συναισθήματα και, φυσικά, να αγοράσουν τα βιβλία τους σε συμφέρουσες τιμές. Την ίδια στιγμή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο.

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης με σκοπό η Έκθεση βιβλίου να αποτελέσει μια όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αθήνας.

Το μεγάλο αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης έχει σαν τίτλο «50 χρόνια δημόσια τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό»

Οι εκδηλώσεις του αφιερώματος είναι οι παρακάτω:

  • Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.
  • ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.
  • Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.
  • Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.
  • Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό.
  • Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.
  • Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Σημειώνουμε επίσης ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Σαίξπηρ (για τα 400 χρόνια από το θάνατό του και στον Λόρκα (για τα 80 χρόνια από το θάνατό του).

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

To Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)

Συνεργασία: ΕΡΤ, Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF

Ραντεβού στο Ζάππειο | iefimerida.gr 0

INFO

45o Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

02 - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30

Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00,

Κυριακή: 11:00 – 22:30

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζάπειο φεστιβάλ βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ