Θ. Αλαφούζος στη Βουλή: Η «Καθημερινή» είναι υγιής εταιρεία - iefimerida.gr

Θ. Αλαφούζος στη Βουλή: Η «Καθημερινή» είναι υγιής εταιρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των τραπεζών σε Μέσα μαζικής ενημέρωσης και κόμματα, βρέθηκε σήμερα ως μάρτυρας ο εκδότης της «Καθημερινής», Θεμιστοκλής Αλαφούζος.

«Το σύνολο του δανεισμού είναι περίπου 99 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Αλαφούζος διευκρινίζοντας ότι τα 45 εκατ. είναι για την «Καθημερινή ΑΕ» και τα 47 είναι δανεισμός από τράπεζα του εξωτερικού (σε δολάρια) και αφορά την θυγατρική της «Καθημερινής», «Αργοναύτης».

Ο κ. Αλαφούζος πρόσθεσε ότι έχει λάβει ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση δανεισμού, το οποίο βαίνει μειούμενο και ότι ο ίδιος έχει βάλει περίπου 21 εκατ. ευρώ από προσωπική του περιουσία.

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε υγιή την εταιρεία λέγοντας πως δεν έχει αφήσει απλήρωτο ΙΚΑ, ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές και πως πληρώνει ανελλιπώς το προσωπικό κάθε 20 του μήνα.

«Αποφεύγουμε τις προσφορές που δεν είναι συναφείς με το αντικείμενο μας» είπε και ανέφερε ότι «ακριβώς επειδή είμαστε στον χώρο της ενημέρωσης αποφεύγουμε να παίρνουμε δουλειές από το δημόσιο» τονίζοντας πως τα τελευταία 2 χρόνια σαν εταιρεία δεν αισθάνεται την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ