Απορρίπτει τα σενάρια συγχώνευσης με την Commerzbank ο CEO της Deutsche Bank

Πιθανή συγχώνευση των δύο τραπεζικών γιγάντων Deutsche Bank και Commerzbank «βλέπει» το γερμανικό περιοδικό Manager, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πρώτης να απορρίπτει το ενδεχόμενο.

Οι πληροφορίες του γερμανικού οικονομικού περιοδικού «Manager» κάνουν λόγο για σκέψεις συγχώνευσης των δύο τραπεζών, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται σε θεωρητικό και πρώιμο στάδιο και επισημαίνει ότι ακόμη και στις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στην Deutsche Bank το ενδεχόμενο σύμπραξης με την Commerzbank θεωρείται ελάχιστα πιθανό.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, απορρίπτει το ενδεχόμενο, σχολιάζοντας ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας επιδιώκει να γίνει πιο απλή και πιο μικρή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ωστόσο το CNBC τονίζει ότι ο κ. Κράιαν μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, είπε ότι ο τραπεζικός τομέας στην Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες συγχωνεύσεις για να είναι σε θέση να έχει μεγαλύτερη κερδοφορία.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, μόνο και μόνο η σκέψη πιθανής συγχώνευσης καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank, στον απόηχο τις σειράς σκανδάλων που έπληξαν την αξιοπιστία της την τελευταία τριετία, από την εμπλοκή στη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor μέχρι τις κατηγορίες για συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων ρώσων πελατών.

Αυτό, πάντως που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει από καμία πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank COMMERZBANK συγχώνευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ