Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες]

φωτογραφία: David Leventi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πόλη της Ελευσίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υποψηφιότητά της ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα στης Ευρώπης 2021», μας ταξιδεύει στη Ρουμανία.

Ο δήμος Ελευσίνας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αισχυλείων 2016 διοργανώνουν την ομαδική έκθεση «Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes Humanscapes]» και παρουσιάζει το έργο επτά καλλιτεχνών, φωτογράφων και κινηματογραφιστών με θέμα τη Ρουμανία του σήμερα.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας και διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Carlo Gianferro

Διατηρώντας ως κεντρικό άξονα τη μετα-βιομηχανική, μετα-Τσαουσεσκική, μετα-κομμουνιστική και σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας, η έκθεση αναδεικνύει τόπους οικείους αλλά και μακρινούς.

Μέσα από το φάσμα της εσωτερικότητας και της ανάγκης της ψυχής για επιβίωση, ο κάθε καλλιτέχνης διαχειρίζεται με το προσωπικό του ύφος έννοιες ανθρώπινων σχέσεων, συναισθηματικών ισορροπιών, συναισθηματικού και σωματικού χωρισμού, μνήμης και λήθης, μετανάστευσης και ξεριζωμού.

Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ioana Cirlig

Η αγάπη για την πατρίδα ως τόπου κοινής αναφοράς και βιωμάτων διερευνάται υπό το πρίσμα της καθημερινότητας, των εκφάνσεων της τοπικής ιδιοσυγκρασίας, της ζωής μέσα από την παράδοση και την υφέρπουσα αισιοδοξία ότι το αύριο θα είναι καλύτερο για όλους.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί κατάγονται από τη Ρουμανία καθώς και από την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όλοι τους τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, ενώ έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε όλον τον κόσμο και έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους σε κορυφαία διεθνή εικαστικά γεγονότα όπως η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Petrut Calinescu

Οι καλλιτέχνες: Michele Bressan (b.1980, Ιταλία), Petrut Calinescu (b.1976, Ρουμανία), Ioana Cirlig (b.1987, Ρουμανία), Carlo Gianferro (b.1970, Ιταλία), David Leventi (b.1978, Ην. Πολιτείες), AndreiNacu (b.1984, Ρουμανία), Davin Ellicson (b.1978, Ην. Πολιτείες).

Ελευσίνα: Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη Ρουμανία του 2016 [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Υπεύθυνος για την έκθεση Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes |Humanscapes] είναι ο Δρ Κώστας Πράπογλου, αρχαιολόγος-αρχιτέκτονας, κριτικός σύγχρονης τέχνης και επιμελητής με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα.
Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας, τηλ: 210 5565613

Davin Ellicson

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 20:00

Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, Δευτέρα Κλειστά
Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00 & 18:00-21:30
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ