Συνελήφθη ο γιατρός που έδινε «τρελόχαρτα» σε επώνυμους για τη θητεία - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο γιατρός που έδινε «τρελόχαρτα» σε επώνυμους για τη θητεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ένας 63χρονος στρατιωτικός γιατρός, με την κατηγορία της συμμετοχής σε «παραδικαστικό» κύκλωμα που χορηγούσε βεβαιώσεις σε επωνύμους, ηθοποιούς και σεναριογράφους, προκειμένου να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί εντόπισαν στη Νότιο Αφρική και συνέλαβαν τον απόστρατο ταξίαρχο, που υπηρετούσε παλαιότερα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και έδινε τρελόχαρτα σε επώνυμους για να γλυτώσουν τη θητεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, σε βάρος του γιατρού εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Εφέτη-Ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα. Επιπλέον υπήρχε ενταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

Σε βάρος του στρατιωτικού γιατρού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ενώ είχε εξαφανιστεί από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ