Έρευνες για πετρέλαιο στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσουν οι Τούρκοι - iefimerida.gr

Έρευνες για πετρέλαιο στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσουν οι Τούρκοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουρκικες έρευνες για πετρέλαιο σε μεγαλύτερα τμήματα της Μεσογείου αλλά και έναρξη ερευνών ακόμα και στην ξηρά της κατεχόμενης Αμμοχώστου «υπόσχεται» ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, Τανέρ Γιλντίζ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι θα πραγματοποιηθεί στα Κατεχόμενα και γεώτρηση, αφού θα αξιολογηθεί μέρος των σεισμικών ερευνών, που έχουν γίνει εκεί. Πρόσθεσε δε ότι συνενώθηκαν τα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες στη θάλασσα και τόνισε ότι τώρα «με τη "Shell" και με μία νέα εταιρεία, η Τουρκία θα επεκτείνει τις έρευνες σε ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη ότι η Τουρκία μετατοπίζει την προσοχή της στις έρευνες για πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει πλήρως τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ότι θα εντατικοποιήσει τις εργασίες της στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ