Φούχτελ: «Μερικές φορές λείπει μόνο μια βίδα για να δουλέψει κάτι» - iefimerida.gr

Φούχτελ: «Μερικές φορές λείπει μόνο μια βίδα για να δουλέψει κάτι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας δηλώνει ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, τον οποίο διόρισε πρόσφατα η Άνγκελα Μέρκελ υφυπουργό της κυβέρνησής της για θέματα Ελλάδας.

Ο γερμανός υφυπουργός τονίζει στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ ότι η αποστολή του είναι η ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει την ελπίδα ότι θα υπάρξει τελικά καλό αποτέλεσμα. «Όταν υπάρχει η βούληση βρίσκεται και ο δρόμος. Μερικές φορές λείπουν μόνο μερικές βίδες για να λειτουργήσει η μηχανή» λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι η δική του συμβολή θα είναι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τομέα της Αυτοδιοίκησης, σε δήμους και περιφέρειες.

«Θέλω να σταλεί το μήνυμα ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, να προχωρήσουμε στη συνεργασία. Έχουμε πολλές ελληνογερμανικές ομάδες φιλίας και αυτό το δυναμικό μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε. Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στα έργα».

Τον Ιανουάριο θα ιδρυθεί ένας σύλλογος για την προώθηση της συνεργασίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης με την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ.Φούχτελ καλεί τους Έλληνες δημάρχους να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία, κάνοντας επαφές στη Γερμανία.

«Απλώνουμε το χέρι» λέει ο κ. Φούχτελ «με την αριστοτελική έννοια της φιλίας, την αντιδιαστολή της ανιδιοτελούς φιλίας από τη φιλία του συμφέροντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ